Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Вековният чинар в с. Габрене сред 10-те финалисти на конкурса "Дърво с корен 2011"

На 19 септември 2011 г., журито на конкурса "Дърво с корен 2011" разгледа всички 52 номинации и след много труден избор определи 10-те, от които ще бъде излъчен победителят.

26.09 2011 Категория: Актуално повече

Обявиха наградените на фестивала "Златен кестен"

Журито с председател Захари Георгиев обяви наградените в 2-та конкурса. За „Нова популярна песен” се присъждат 2 първи награди – на песента „Любовта завинаги остава” – музика, текст и аранжимент на Милен Македонски, в изпълнение на Маргарита Хранова и на песента „Крайбрежен град” – музика и аранжимент Александър Кипров, текст Красимира Маркова, изпълнението е на Георги Дюлгеров.

26.09 2011 Категория: Актуално повече

В навечерието на Фестивала „Златен кестен”

Официалното откриване на 18-ят Международен фестивал за забавна и популярна песен ”Златен кестен” ще бъде на 22 септември. Предстои вълнуващ концерт на 6 групи най-добре представили се през последните години. Фестивалът ще продължи до 24 септември.

21.09 2011 Категория: Актуално повече

Беласица гостува на Беглика Фест 2011

Фондация Биоразнообразие продължава да популяризира природното богатство на планината Беласица. Гостите на неповторимия фестивал в Родопите (повече от 2000 души) имаха възможност да научат повече за най-новия природен парк в България – Беласица.

23.08 2011 Категория: Актуално повече

Какво научихме за кестена на Узана Поляна Фест 2011?

Любознателните посетители на фестивала на 16 и 17 юли с интерес разгледаха щанда на Българска фондация Биоразнообразие. Най-малките участваха в забавни игри за кестена в програмата на Еко-академията.

18.07 2011 Категория: Актуално повече

Беласица включена в програмата на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ

Българска фондация Биоразнообразие ще представи планината на кестена по интересен начин на 16-ти и 17-ти юли в местността Узана над Габрово. Посетителите на фестивала ще имат възможност да се запознаят с тематичната пътека "Животът на кестена", ще има образователни игри на открито и малко скрито-покрито :) Забавни интерактивни игри за малки и големи и търсене на био-съкровища!

01.07 2011 Категория: Актуално повече

БФБ се включи в опръстеняването на къдроглави пеликани в Национален парк „Керкини”, Гърция

Поддръжници на фондация Биоразнообразие за втори път участваха в опръстеняването на пеликани в Керкини. Незабравимото приключение ни срещна очи в очи с една от най-големите водолюбиви птици на Балканите.

22.06 2011 Категория: Актуално повече

Да съхраним гората на Беласица

Призивите „Да съхраним гората”, „Природата има право на живот”, „Гората не е контейнер за боклук” отправиха учениците от ПГМЕТ „Юрий Гагарин” гр. Петрич към своите връстници и посетителите на Природен парк „Беласица”.

26.05 2011 Категория: Актуално повече

Местната общност на Беласица отбеляза Националния ден на Природните паркове

Сто и двадесет участници се включиха на 14 май (събота) в инициативата „Национален ден на Природните паркове”, която се проведе и на територията на Природен парк „Беласица. Сред тях най многобройни бяха учениците от четвърто ОУ „Христо Смирненски”. От поканените училища в почистването взеха участие и ученици от трето ОУ „Гоце Делчев”.

19.05 2011 Категория: Актуално повече

Младежкият лагер "ВОДИ – Водачество, Обучение на Доброволци и Интерпретация”

Приключи и вторият лагер от проект „Младежки лагер ВОДИ – Водачество Обучение на Доброволци и Интерпретация”, изпълняван от Дирекцията на Природен парк „Беласица” съвместно с Дирекцията на Национален парк „Пирин” и доброволци от Корпуса на Мира. В лагерите взеха участие ученици от екоклуба към СОУ „Васил Левски” в с.Коларово, СОУ “Братя Каназиреви” в гр. Разлог и Центъра за работа с деца в гр.Банско.

18.05 2011 Категория: Актуално повече
Показани резултати 151 до 160 от общо 202
<< Първа < Предишна 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2017  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com