Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Започна изграждането на нови туристически атракции на територията на Природен парк "Беласица"

През месец юни 2012 г. започна изграждането на два нови тематични туристически маршрута в района на с. Коларово на територията на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите.

29.06 2012 Категория: Актуално повече

Над 130 доброволци се включиха в почистването на Природен парк "Беласица"

Над 130 участника се включиха в Националния ден на Природните паркове в Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите. Основните доброволци се оказаха учениците. Най-многобройни бяха от ІV ОУ „Христо Смирненски”, повече от 50. В мероприятието участие взеха и учениците от І ОУ „Кочо Мавродиев”, III ОУ „Гоце Делчев”, Професионална гимназия по механоелектротехника „Юрий Гагарин”, ІІ СОУ „Н.Й. Вапцаров”.

11.06 2012 Категория: Актуално повече

Фондация Биоразнообразие представи Беласица на конференцията "Туризъм в защитените територии", Гърция

Възможностите за туризъм в българската част на Беласица бяха представени на конференция „Туризъм в защитените територии” на 07.06.2012 г. в Като Пороя, Гърция. Пътят извървян през последните 4 години след създаването на Природния парк „Беласица” и утвърждаването на пазара на нова дестинация за устойчив туризъм.

08.06 2012 Категория: Актуално повече

ДПП "Беласица" ще се включи активно в отбелязването на Националния ден на природните паркове

На 9 юни (събота) Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите кани природолюбители и приятели да участват в почистването и подновяването на инфраструктурата и маркировката по пътя в посока хижа "Беласица".

06.06 2012 Категория: Актуално повече

Повече от 250 чувала с отпадъци събрани в Природен парк „Беласица”

Служители от Дирекцията на Природен парк „Беласица” съвместно с Държавно горско стопанство - Петрич, община Петрич, ученици и доброволци от града, се включиха в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”, която се проведе на 12 май.

15.05 2012 Категория: Актуално повече

Експерти от Природен парк „Беласица“ работят по Българо-Гръцки проект за популяризиране на околната среда и алтернативни форми на туризъм

Дирекцията на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите продължава работа по трансграничен проект „Ен-Акт: „Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм” от Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г.

02.05 2012 Категория: Актуално повече

Беласица – фокус в Международния ден на Земята

Изложбата „Беласица – най-новият природен парк” на Фондация Биоразнообразие гостува на учениците от VІ-то СОУ „Иван Вазов” в Благоевград. Учениците от СИП "Човекът и природата" помогнаха с голям ентусиазъм при подреждането й.

23.04 2012 Категория: Актуално повече

Седмицата на гората в Беласица

Всяка година в първата седмица на месец април се организира тържествено отбелязване на Седмицата на гората. Празникът на българската гора се чества от 1925 г. насам.

17.04 2012 Категория: Актуално повече

Беласица – единствената! Новата дестинация за устойчив туризъм!

Община Петрич, Дирекцията на Природен парк „Беласица” и Българска фондация Биоразнообразие отбелязаха заедно Седмицата на гората. На 3 април 2012 г. от 11:00 часа в залата на община Петрич беше представен официално туристическия пътеводител за Беласица (България, Македония, Гърция), едно издание на Българска фондация Биоразнообразие, финансирано от Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество (SDC) и Програмата за малки проекти на ГЕФ.

03.04 2012 Категория: Актуално повече

Туризмът и околната среда: Развитие за бъдещите поколения

Трансграничният проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”, координиран от Община Висалтия, Република Гърция (в качеството й на Водещ партньор), има за цел постигане на местно развитие чрез популяризиране на околната среда и алтернативните форми на туризъм.

03.04 2012 Категория: Актуално повече
Показани резултати 141 до 150 от общо 207
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2018  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com