Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Национален парк „Езеро Керкини“: край на сезона… и начало на нов

Зимата си отиде, но остави запомнящи се моменти. Забележителните наблюдения през зимния сезон включват няколко глутници чакали край езерото, както и сърни и диви прасета в ниските части на планините наоколо. Наблюдавахме и една глутница вълци в планината Круся.

01.04 2013 Категория: Актуално повече

Беласица отвъд граници – трансгранично сътрудничество в Зеления пояс на Балканите

Първият трансграничен проект за опазване на планината Беласица в три държави стартира в стартира в началото на 2013 г. и е с продължителност 3 години, през които ще се осъществят редица дейности както в България, така и на македонска и гръцка територия.

16.03 2013 Категория: Актуално повече

Зимна Беласица 2013

От 15 до 17 февруари се проведе шестият традиционен зимен поход в най-младия природен парк – Беласица. Тридесет души от цялата страна, организирани от Българска фондация Биоразнообразие и водени от планинския водач Павката Павлов, направиха геройски 12-часов преход по цялото било на планината от хижа Конгура до хижа Лопово.

21.02 2013 Категория: Актуално повече

Дирекция на ПП "Беласица" откри най-новият информационен посетителски център в Югозападна България

На 15.02.2013 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите организира заключителна конференция, по изпълнението на проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”.

20.02 2013 Категория: Актуално повече

Поляна от кръпки

Чрез проекта „Цветна Европа” ние се стремим да покажем изкуството, културата и традициите, свързани с дивите растения, в местата където те се срещат и сред общностите, които ги поддържат.

01.02 2013 Категория: Актуално повече

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава своята работа за развитието на туризма в региона

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава изпълнението на проект Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”.

07.01 2013 Категория: Актуално повече

Актуално от Национален парк „Керкини”

През ноември в езеро Керкини имаше големи групи от кафявоглави потапници (хиляди птици), много зеленоглави патици, зимни бърнета, фишове, както и увеличаващ се брой лопатарки и шипоопашати потапници, които може да се наблюдават на различни места в езерото. Засега белооките и качулатите потапници са с ниска численост. За пръв път тази година бе наблюдавана червеногуша гъска край западната дига.

12.12 2012 Категория: Актуално повече

Дирекцията на природен парк „Беласица” представя две нови издания

Вече са факт две нови издания на Дирекцията на природен парк „Беласица” към Изпълнителната агенция по горите. Това са книгата „Гъбите на Беласица” и албум „Природен парк „Беласица” от птичи поглед”.

10.12 2012 Категория: Актуално повече

Продължава работата по разработване на Плана за управление на ПП "Беласица"

Продължават срещите между експерти от Дирекцията на Природен парк "Беласица" към Изпълнителната агенция по горите и местната общественост във връзка разработването на Плана за управление на парка.

04.12 2012 Категория: Актуално повече

Беласица във фотоконкурс за най-добрите снимки от Натура 2000 в Европа!

Фотоконкурсът ще отличи най-добрите снимки на дивата природа в Европа. Той е организиран от CEEweb for biodiversity, (мрежа от неправителствени организации), Българска Фондация Биоразнообразие и партньори и отбелязва 20-годишнината на Директивата за природните местообитания. Получени са стотици фотоси, от които са избрани най-хубавите. Сред тях са и фотографиите на Пьотр Жежиха, които представят Беласица.

20.11 2012 Категория: Актуално повече
Показани резултати 131 до 140 от общо 219
<< Първа < Предишна 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com