Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Дирекцията на природен парк „Беласица” представя две нови издания

Вече са факт две нови издания на Дирекцията на природен парк „Беласица” към Изпълнителната агенция по горите. Това са книгата „Гъбите на Беласица” и албум „Природен парк „Беласица” от птичи поглед”.

10.12 2012 Категория: Актуално повече

Продължава работата по разработване на Плана за управление на ПП "Беласица"

Продължават срещите между експерти от Дирекцията на Природен парк "Беласица" към Изпълнителната агенция по горите и местната общественост във връзка разработването на Плана за управление на парка.

04.12 2012 Категория: Актуално повече

Беласица във фотоконкурс за най-добрите снимки от Натура 2000 в Европа!

Фотоконкурсът ще отличи най-добрите снимки на дивата природа в Европа. Той е организиран от CEEweb for biodiversity, (мрежа от неправителствени организации), Българска Фондация Биоразнообразие и партньори и отбелязва 20-годишнината на Директивата за природните местообитания. Получени са стотици фотоси, от които са избрани най-хубавите. Сред тях са и фотографиите на Пьотр Жежиха, които представят Беласица.

20.11 2012 Категория: Актуално повече

Дирекция на Природен парк "Беласица" подготвя водачи за алтернативните туристически маршрути в парка

На 10.11.2012 г. в сградата на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите в село Коларово се проведе семинар на тема „Алтернативни туристически маршрути и интерпретация”.

14.11 2012 Категория: Актуално повече

Дирекция на Природен парк "Беласица" подпомага развитието на устойчив туризъм в района на парка

През месец октомври 2012 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите проведе учебно пътуване и семинар свързани с развитието на устойчив и алтернативен туризъм в района на Природен парк „Беласица“.

23.10 2012 Категория: Актуално повече

Игри и забавления за деца в Дирекцията на Природен парк "Беласица"

На 29.09.2012 г. пред сградата на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите в село Коларово се проведоха игри и забавления на екологична тематика.

11.10 2012 Категория: Актуално повече

БФБ на Фестивала на кестена в Беласица

Първият Фестивал на кестена беше едно чакано от години събитие и за нас, и за цялото Подгорие! Веднага щом чухме, че се организира, се включихме с цялата си любов към Беласица и местните, с надеждата да популяризираме още повече природен парк Беласица - най-младия парк в България.

30.09 2012 Категория: Актуално повече

Кестени, приключения, приказки и легенди на първия Фестивал на кестена в Беласица

Защо Беласица е „бяла“ не само през зимата? Какъв е вкусът на кестеновия мед? Кои са тайните на Подгорието и какво още не знаете за кестените? Отговор на всички тези въпроси ще ви даде Фестивалът на кестена в Беласица. Той ще се проведе на 29 септември в село Коларово и е едно от най-чаканите събития за района на Подгорието.

24.09 2012 Категория: Актуално повече

Дирекцията на Природен парк "Беласица" продължава своята работа по трансграничен проект за развитие на алтернативен туризъм в района

През месец август 2012 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава своята работа по трансграничен проект за развитие на алтернативен туризъм в района на парка.

Напредва изграждането на два нови тематични туристически маршрута в района на с. Коларово на територията на Природен парк „Беласица“.

03.09 2012 Категория: Актуално повече

Стартират дискусиите за обсъждане за оповестяване на началото на разработването на План за управление на ПП Беласица

В периода 27-30 август ще бъдат проведени осем поредни срещи-дискусии за оповестяване началото на разработване на План за управление на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите. Те ще се състоят в населените места в района на Природния парк и целят да представят пред обществеността целите и особеностите на бъдещия План за управление на парка.

28.08 2012 Категория: Актуално повече
Показани резултати 121 до 130 от общо 202
<< Първа < Предишна 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2017  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com