Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Учебно пътуване „Добри практики в сферата на алтернативния туризъм“ в рамките на проект „Беласица отвъд граници”

В периода 22-27 юли ще се проведе учебно пътуване за заинтересовани страни от района на Беласица. Събитието ще се състои в трансграничния район „Берхтесгаден – Залцбург“, в Австрия и Германия.

16.07 2013 Категория: Актуално повече

Над 90 доброволци се включиха в Деня на Природните паркове в Природен парк „Беласица”

Над 90 участника се включиха в Националния ден на Природните паркове в Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите. Инициативата започна с образователна част в центъра на село Скрът, от която участниците разбраха интересни факти за обитатели, които живеят в кестеновите гори на Беласица.

10.06 2013 Категория: Актуално повече

Неповторимата Беласица

На 5 юни планината Беласица беше във фокуса на проведената презентация в Биологически факултет на Софийски университет „св. Климент Охридски”. На представянето присъстваха около 40 души.

06.06 2013 Категория: Актуално повече

Природен парк „Беласица“ за поредна година ще се включи в Националния ден на природните паркове

На 8 юни (събота), 2013 г. Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите ще отбележи Националният ден на природните паркове. Началният час на събитието е от 10:00 часа, а сборният пункт ще бъде в центъра на село Скрът.

29.05 2013 Категория: Актуално повече

ПП Беласица гостува на НП Керкини

Дирекция на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите организира учебното пътуване до НП „Керкини”, което се проведе на 16 и 17 май в Гърция. На събитието присъстваха кметовете и кметските наместници от населени места в Подгорието, предприемачи в сферата на туристическите услуги, собственици на къщи за гости и заведения, представители на регионални институции и др.

18.05 2013 Категория: Актуално повече

Бяха обсъдени резултатите от етапа на екологична, социална и икономическа оценка и потенциалната стойност в Плана за управление на ПП “Беласица”

На 15.05.2013 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите организира семинар за „Обсъждане на резултатите от етапа на екологична, социална и икономическа оценка и потенциалната стойност / първа оценка/ в Плана за управление на ПП “Беласица”.

16.05 2013 Категория: Актуално повече

"Цветница" – 2013, хижа „Беласица“

Празникът Цветница започна от ранни зори. На поляната пред хижа „Беласица” се проведоха куп спортни игри. Най-атрактивно бе състезанието по силов многобой. Със 142 точки журито определи за най-силен петричанин Ангел Стоилов.

29.04 2013 Категория: Актуално повече

Международна конференция за по-добро управление на НП "Керкини"

Научната конференция „Проучвания в граничния район на езерото Керкини – за целите на управлението на националния парк“ се проведе от 24-25 април в Акритохори, Гърция. Тя събра повече от 60 души – експерти, учени, представители на местните власти, различни институции и неправителствени организации от Гърция и България.

26.04 2013 Категория: Актуално повече

Изграждане и поставяне на наблюдателни пунктове на пет места на територията на Национален парк "Керкини", Гърция

С финансовата подкрепа на Фондация „A.G. Lenventi“ бяха изградени и поставени 4 наблюдателни кули и 2 информационни киоска на територията на Национален парк „Керкини“.

12.04 2013 Категория: Актуално повече

Скрътска академия – много смях и ведро настроение

Фестивалът на хумора и шегата ,,Скрътска академия“ събра над 120 участника от десет села в района на планината Беласица – Габрене, Скрът, Ключ, Яворница, Самуилово, Карвакирово, Михнево, Марикостиново, Генерал Тодоров и Ново село (Р. Македения).

02.04 2013 Категория: Актуално повече
Показани резултати 121 до 130 от общо 219
<< Първа < Предишна 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com