Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Българска фондация Биоразнообразие участва на фестивала на кестена

28.10.2014
Категория: Актуално

 

Българска фондация Биоразнообразие участва със свой щанд на третото издание на фестивала на кестена в с.Коларово, община Петрич на 25 октомври 2014 г. Гостите на празника в чест на кестеновите гори на Беласица имаха възможност да се насладят на вкусни местни гозби, живописна фолклорна програма, както и да научат повече за живота в подгорските села.


Голям бе интересът към щанда на Българска фондация Биоразнообразие, на който предлагахме информационни материали за планината, Природен парк „Беласица“ и туристическите атракции в района. Много от любознателните посетители се сдобиха с туристически пътеводител и карта, издание на БФБ. Други предпочитаха фотоалбум със снимки от територията на природния парк или информационните брошури за тематичните туристически маршрути, разположени в подножието на планината.
За децата бяхме организирали специална работилница „Сръчко“, където заедно се забавлявахме, апликирахме, рисувахме и научихме много интересни факти за дивите обитатели на Природен парк „Беласица“.
Част от фестивала бе и пъстрата изложба „Невероятната Беласица“, която направи събитието още по-колоритно.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com