Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Обмен на опит за доставчици на туристически услуги от района на Беласица

26.06.2014
Категория: Актуално

 

Доставчици на туристически услуги от българската част на Беласица посетиха планината и свои колеги в Гърция и Македония.


Тази събота и неделя, 21-22 юни 2014 г., се проведе третото обменно пътуване за хора от туристическия сектор, в рамките на проект „Беласица отвъд граници”.Този път участниците бяха от България. В обменното пътуване се включиха собственици на къщи за гости, заведения за хранене и читалищни секретари/ организатори на фолклорни събития от различни населени места, разположени в подножието на Беласица.

По време на посещението си в Гърция участниците се запознаха с работата на Администрацията на Национален парк „Керкини”, наблюдаваха птици в езерото, посетиха местна фирма, която произвежда продукти от биволско месо, запознаха се с дейностите които предлага местен туристически предприемач и  се насладиха на местната кухня. Възможностите и проблемите на туристическия пазар в района на разделената в трите държави планина бяха сред дискутираните теми.                        

Участниците продължиха своето пътуване край южните склонове на Беласица, в Република Македония. Тук те научиха повече за Дойранското езеро, както и различните туристически услуги предлагани в района. Програмата включваше също посещение на културни паметници, както и срещи с местни туристически предприемачи.

Обменното пътуване бе изключително полезно за участниците, които се запознаха с възможностите за туризъм в Гърция и Македония, и създадоха нови приятелства и професионални контакти.

Настоящият обмен се организира в рамките на проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).
За повече информация:
Владимир Милушев
Българска фондация Биоразнообразие
тел. +359 898 700 961, e-mail: vladimir.milushev@biodiversity.bg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com