Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

С фотоизложба отбелязахме 7-мият рожден ден на ПП „Беласица“

21.01.2015
Категория: Актуално

 

С фотоизложба „Невероятната Беласица“ в Арт салонa на Радио Благоевград отбелязахме 7-мият рожден ден на Природен парк „Беласица“. Откриването на изложбата се състоя на 19 януари в 17.00 часа.


Сред гостите бяха представители на Областна управа – Благоевград, Регионална дирекция на горите – Благоевград, Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“, Дирекция на Национален парк „Рила“, регионален исторически музей – Благоевград, деца от Обединен детски комплекс – Благоевград, приятели и почитатели на Беласица, Българска фондация Биоразнообразие и радио Благоевград.

Освен, че се насладиха на красивите снимки от Беласица планина, правени в три различни държави – България, Гърция и Македония, посетителите имаха възможност и да научат интересни факти за Природен парк „Беласица“.

Онези от гостите, които знаеха най-много за Беласица си тръгнаха с награди, спечелени във  викторината „Природен парк „Беласица“ на 7 години“.
За тези, които не успяха да присъстват на откриването все още не е късно да посетят изложбата. Фотоизложба „Невероятната Беласица“  ще бъде разположена в Арт салонът на Радио Благоевград  до 10 февруари 2015 г.

Изложбата се организира от Българска фондация „Биоразнообразие” в рамките на проект „Беласица отвъд граници”. Проектът е изпълняван в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com