Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Беласица гостува в Костинброд

12.12.2015
Категория: Актуално

 

Фотоизложбата „Невероятната Беласица“ гостува в малкия салон на Народно читалище „Иван Вазов – 1947“ - Костинброд.

Откриването на изложбата се състоя на 10 декември 2015 г. На събитието присъстваха много граждани, представители на местната общественост, учители и ученици.


Емоционално приветствие направи кмета на общината г-н Трайко Младенов, като изрази възхищение от представените фотоси и увереност, че традиционното партньорство между община Костинброд и Българска фондация Биоразнообразие ще продължи. Росен Василев от БФБ представи Природен парк "Беласица" - неговото биоразнообразие, култура и туристически потенциал.  Изложбата „Невероятната Беласица“ съдържа 45 фотографии на планината и околностите ѝ, правени в три държави - България, Гърция и Македония.  Снимките са избрани сред участвалите във фотоконкурс, организиран от БФБ през 2013 г., и представят природата на планината, нейните хора, както и разнообразните възможности за туризъм в района. Основната цел на пътуващата изложба е  Беласица и околностите й да се популяризират като екотуристическа дестинация, където съхранената природа, културното богатство и гостоприемството на местните хора предлагат незабравимо преживяване за всеки посетител.  До сега фотоизложбата е показвана в село Коларово (Петричко),  с. Керкини (Гърция),  Благоевград, Бургас и София, където е видяна от повече от 4000 души.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2021  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com