Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Беласица тур 2016

07.06.2016
Категория: Актуално

 

Повече от 250 колоездачи от три държави се включиха в тазгодишната велообиколка на Беласица.

Маршрутът на събитието прави пълна обиколка на планината през България, Гърция и Македония и е с дължина 198 километра.


През 2016 г. „Беласица тур” се проведе за шести пореден път. В обиколката и тази година се включиха колоездачи от различни възрасти, като имаше гости и от съседните Гърция и Македония. Велообиколката се проведе през двата почивни дни – събота (4 юни) и неделя (5 юни) и по традиция започна от Петрич. За два дни колоездачите изминаха живописния и интересен маршрут. На старта представител на Българска фондация Биоразнообразие запозна участниците с уникалната природа и възможностите за туризъм в района на Беласица.
Събитието нямаше състезателен характер, подсигурени бяха придружаващи коли, лекар и техническа поддръжка.
„Беласица тур“ се организирана от петричкия вело клуб Bela Extreme. Сдружение „Велоразходка“ пък организира превоз с автобус за 50 участници от София до Петрич, а DHL Express Bulgaria осигури безплатен транспорт за техните велосипеди.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com