Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Официално откриване на новите тематични пътеки в ПП "Беласица"

26.07.2009
Категория: Актуално

 

БФБ – клон Беласица организира официалното откриване на новите тематични пътеки "Приятели" и "Пътека на мравката" на 25.07.2009 г. Въпреки че денят беше един от най-горещите през годината, повече от 40 души от България, Македония и Франция се забавляваха и научиха много любопитни неща за природата.


В програмата за доброто настроение се погрижи и женската певческа група от читалище "Антон Попов", с. Яворница. Директорът на природния парк Добриел Радев отряза лентата и по стара българска традиция изля менче с вода. Всички гости и приятели на ПП "Беласица" вкусиха от местните гозби, приготвени специално за случая.

Специално обучени водачи представиха светът на нашите приятели – дърветата и уникалният макрокосмос – светът на мравките. Имаше подготвени редица игри и закачки. След като се запознаха с 10 интересни дървета на Беласица, по-остроумните се включиха в отгатването на гатанки за тях. Пред "Дървото на откровението" участниците научиха какво ни дават дърветата и защо имат нужда от нашата помощ.

Туристическите маршрути "Приятели" и "Пътека на мравката" са част от проект "Опазване на глобално значимо биоразнообразие на планината Беласица чрез въвличане на местните общности в развитие на екотуризма". Изпълнител на проекта е Българска фондация Биоразнообразие – клон Беласица, в партньорство с община Петрич, Пирински Туристически форум и Туристическо дружество "Калабак". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд.

Виж повече снимки от събитието Opens internal link in current windowТУК

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com