Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Нова инфраструктура в Природен парк "Беласица"

03.08.2010
Категория: Актуално

 

С нова инфраструктура може да се похвали дирекцията на Природен парк "Беласица". Изградени са три беседки, пейки, маси и чешма в района на хижа Беласица. Беседки, пейки, маси и чешма се правят и в района на хижа Конгур.


Двете хижи са най-посещаваните от туристите места на територията на Природен парк "Беласица". Поставени са табла, даващи информация за парка и маршрутите, които могат да бъдат посетени на територията му. Таблата са на български и английски език и са разположени на завоя над стадиона, в района на Младежкия дом, в селата Коларово и Скрът. Възстановен е счупеният входен портал на Природен парк "Беласица", който вече се намира зад стадиона.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com