Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Местната общност на Беласица отбеляза Националния ден на Природните паркове

19.05.2011
Категория: Актуално

 

Сто и двадесет участници се включиха на 14 май (събота) в инициативата „Национален ден на Природните паркове”, която се проведе и на територията на Природен парк „Беласица. Сред тях най многобройни бяха учениците от четвърто ОУ „Христо Смирненски”. От поканените училища в почистването взеха участие и ученици от трето ОУ „Гоце Делчев”.


Сред участниците бяха също и приятели от Ротари клуб – Петрич и Интеракт – Петрич, служители на Община Петрич, народния представител Митко Захов, представители на туристическите дружества в града както и активни наши съграждани, научили за събитието от медиите. Събраха се 6 кубика боклук по маршрутите към хижа Беласица и хижа Конгур, както и от алеята Младежки дом – Водохващането. За извозването на боклука за пореден път активно съдействие оказа Община Петрич. Боклукът от високата част на планината се извози с транспорт на фирма Стримона.
За участниците бяха осигурени много награди, които се връчваха от посланиците на парка – Явор от „Гравити Ко” и Станислав Лобушки.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com