Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Хижа "Беласица"
Категория
Контакти м. Илиевска нива, Природен парк”Беласица”
0896 688 378
0895 516 755
info@hija-belasica.eu
http://www.hija-belasica.eu
КапацитетПредставлява триетажна сграда с общ капацитет 72 легла, като гостите се настаняват в стаи с две и повече легла
ЕкстриХижата разполага с ресторант със 100 места, конферентна зала с 40 места, интернет зала, спортна площадка, детска площадка, кътове за отдих, барбекю
Допълнителна информация Намира се сред гора от вековни кестенови дървета, на 7 км от стадиона в град Петрич по асфалтиран път и на 720 метра надморска височина. Хижата е построена 1975 година, но е ремонтирана основно, има нова дограма и външна изолация, всяка стая разполага със самостоятелен санитарен възел, топла вода, локално парно и телевизор. Отворена е за посетители през цялата година. Организират се традиционни празници – Първа пролет, Цветница, Кестенова вечер. Собственост на ТД „Калабак” – Петрич.
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2020  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com