Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Международна конференция за по-добро управление на НП "Керкини"

Научната конференция „Проучвания в граничния район на езерото Керкини – за целите на управлението на националния парк“ се проведе от 24-25 април в Акритохори, Гърция. Тя събра повече от 60 души – експерти, учени, представители на местните власти, различни институции и неправителствени организации от Гърция и България.

26.04 2013 Категория: Актуално повече

Изграждане и поставяне на наблюдателни пунктове на пет места на територията на Национален парк "Керкини", Гърция

С финансовата подкрепа на Фондация „A.G. Lenventi“ бяха изградени и поставени 4 наблюдателни кули и 2 информационни киоска на територията на Национален парк „Керкини“.

12.04 2013 Категория: Актуално повече

Скрътска академия – много смях и ведро настроение

Фестивалът на хумора и шегата ,,Скрътска академия“ събра над 120 участника от десет села в района на планината Беласица – Габрене, Скрът, Ключ, Яворница, Самуилово, Карвакирово, Михнево, Марикостиново, Генерал Тодоров и Ново село (Р. Македения).

02.04 2013 Категория: Актуално повече

Национален парк „Езеро Керкини“: край на сезона… и начало на нов

Зимата си отиде, но остави запомнящи се моменти. Забележителните наблюдения през зимния сезон включват няколко глутници чакали край езерото, както и сърни и диви прасета в ниските части на планините наоколо. Наблюдавахме и една глутница вълци в планината Круся.

01.04 2013 Категория: Актуално повече

Беласица отвъд граници – трансгранично сътрудничество в Зеления пояс на Балканите

Първият трансграничен проект за опазване на планината Беласица в три държави стартира в стартира в началото на 2013 г. и е с продължителност 3 години, през които ще се осъществят редица дейности както в България, така и на македонска и гръцка територия.

16.03 2013 Категория: Актуално повече

Зимна Беласица 2013

От 15 до 17 февруари се проведе шестият традиционен зимен поход в най-младия природен парк – Беласица. Тридесет души от цялата страна, организирани от Българска фондация Биоразнообразие и водени от планинския водач Павката Павлов, направиха геройски 12-часов преход по цялото било на планината от хижа Конгура до хижа Лопово.

21.02 2013 Категория: Актуално повече

Дирекция на ПП "Беласица" откри най-новият информационен посетителски център в Югозападна България

На 15.02.2013 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите организира заключителна конференция, по изпълнението на проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”.

20.02 2013 Категория: Актуално повече

Поляна от кръпки

Чрез проекта „Цветна Европа” ние се стремим да покажем изкуството, културата и традициите, свързани с дивите растения, в местата където те се срещат и сред общностите, които ги поддържат.

01.02 2013 Категория: Актуално повече

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава своята работа за развитието на туризма в региона

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава изпълнението на проект Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”.

07.01 2013 Категория: Актуално повече

Актуално от Национален парк „Керкини”

През ноември в езеро Керкини имаше големи групи от кафявоглави потапници (хиляди птици), много зеленоглави патици, зимни бърнета, фишове, както и увеличаващ се брой лопатарки и шипоопашати потапници, които може да се наблюдават на различни места в езерото. Засега белооките и качулатите потапници са с ниска численост. За пръв път тази година бе наблюдавана червеногуша гъска край западната дига.

12.12 2012 Категория: Актуално повече
Показани резултати 111 до 120 от общо 202
<< Първа < Предишна 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2017  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com