Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

ПП Беласица гостува на НП Керкини

Дирекция на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите организира учебното пътуване до НП „Керкини”, което се проведе на 16 и 17 май в Гърция. На събитието присъстваха кметовете и кметските наместници от населени места в Подгорието, предприемачи в сферата на туристическите услуги, собственици на къщи за гости и заведения, представители на регионални институции и др.

18.05 2013 Категория: Актуално повече

Бяха обсъдени резултатите от етапа на екологична, социална и икономическа оценка и потенциалната стойност в Плана за управление на ПП “Беласица”

На 15.05.2013 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите организира семинар за „Обсъждане на резултатите от етапа на екологична, социална и икономическа оценка и потенциалната стойност / първа оценка/ в Плана за управление на ПП “Беласица”.

16.05 2013 Категория: Актуално повече

"Цветница" – 2013, хижа „Беласица“

Празникът Цветница започна от ранни зори. На поляната пред хижа „Беласица” се проведоха куп спортни игри. Най-атрактивно бе състезанието по силов многобой. Със 142 точки журито определи за най-силен петричанин Ангел Стоилов.

29.04 2013 Категория: Актуално повече

Международна конференция за по-добро управление на НП "Керкини"

Научната конференция „Проучвания в граничния район на езерото Керкини – за целите на управлението на националния парк“ се проведе от 24-25 април в Акритохори, Гърция. Тя събра повече от 60 души – експерти, учени, представители на местните власти, различни институции и неправителствени организации от Гърция и България.

26.04 2013 Категория: Актуално повече

Изграждане и поставяне на наблюдателни пунктове на пет места на територията на Национален парк "Керкини", Гърция

С финансовата подкрепа на Фондация „A.G. Lenventi“ бяха изградени и поставени 4 наблюдателни кули и 2 информационни киоска на територията на Национален парк „Керкини“.

12.04 2013 Категория: Актуално повече

Скрътска академия – много смях и ведро настроение

Фестивалът на хумора и шегата ,,Скрътска академия“ събра над 120 участника от десет села в района на планината Беласица – Габрене, Скрът, Ключ, Яворница, Самуилово, Карвакирово, Михнево, Марикостиново, Генерал Тодоров и Ново село (Р. Македения).

02.04 2013 Категория: Актуално повече

Национален парк „Езеро Керкини“: край на сезона… и начало на нов

Зимата си отиде, но остави запомнящи се моменти. Забележителните наблюдения през зимния сезон включват няколко глутници чакали край езерото, както и сърни и диви прасета в ниските части на планините наоколо. Наблюдавахме и една глутница вълци в планината Круся.

01.04 2013 Категория: Актуално повече

Беласица отвъд граници – трансгранично сътрудничество в Зеления пояс на Балканите

Първият трансграничен проект за опазване на планината Беласица в три държави стартира в стартира в началото на 2013 г. и е с продължителност 3 години, през които ще се осъществят редица дейности както в България, така и на македонска и гръцка територия.

16.03 2013 Категория: Актуално повече

Зимна Беласица 2013

От 15 до 17 февруари се проведе шестият традиционен зимен поход в най-младия природен парк – Беласица. Тридесет души от цялата страна, организирани от Българска фондация Биоразнообразие и водени от планинския водач Павката Павлов, направиха геройски 12-часов преход по цялото било на планината от хижа Конгура до хижа Лопово.

21.02 2013 Категория: Актуално повече

Дирекция на ПП "Беласица" откри най-новият информационен посетителски център в Югозападна България

На 15.02.2013 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите организира заключителна конференция, по изпълнението на проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”.

20.02 2013 Категория: Актуално повече
Показани резултати 111 до 120 от общо 205
<< Първа < Предишна 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2018  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com