Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Неповторимата Беласица

На 5 юни планината Беласица беше във фокуса на проведената презентация в Биологически факултет на Софийски университет „св. Климент Охридски”. На представянето присъстваха около 40 души.

06.06 2013 Категория: Актуално повече

Природен парк „Беласица“ за поредна година ще се включи в Националния ден на природните паркове

На 8 юни (събота), 2013 г. Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите ще отбележи Националният ден на природните паркове. Началният час на събитието е от 10:00 часа, а сборният пункт ще бъде в центъра на село Скрът.

29.05 2013 Категория: Актуално повече

ПП Беласица гостува на НП Керкини

Дирекция на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите организира учебното пътуване до НП „Керкини”, което се проведе на 16 и 17 май в Гърция. На събитието присъстваха кметовете и кметските наместници от населени места в Подгорието, предприемачи в сферата на туристическите услуги, собственици на къщи за гости и заведения, представители на регионални институции и др.

18.05 2013 Категория: Актуално повече

Бяха обсъдени резултатите от етапа на екологична, социална и икономическа оценка и потенциалната стойност в Плана за управление на ПП “Беласица”

На 15.05.2013 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите организира семинар за „Обсъждане на резултатите от етапа на екологична, социална и икономическа оценка и потенциалната стойност / първа оценка/ в Плана за управление на ПП “Беласица”.

16.05 2013 Категория: Актуално повече

"Цветница" – 2013, хижа „Беласица“

Празникът Цветница започна от ранни зори. На поляната пред хижа „Беласица” се проведоха куп спортни игри. Най-атрактивно бе състезанието по силов многобой. Със 142 точки журито определи за най-силен петричанин Ангел Стоилов.

29.04 2013 Категория: Актуално повече

Международна конференция за по-добро управление на НП "Керкини"

Научната конференция „Проучвания в граничния район на езерото Керкини – за целите на управлението на националния парк“ се проведе от 24-25 април в Акритохори, Гърция. Тя събра повече от 60 души – експерти, учени, представители на местните власти, различни институции и неправителствени организации от Гърция и България.

26.04 2013 Категория: Актуално повече

Изграждане и поставяне на наблюдателни пунктове на пет места на територията на Национален парк "Керкини", Гърция

С финансовата подкрепа на Фондация „A.G. Lenventi“ бяха изградени и поставени 4 наблюдателни кули и 2 информационни киоска на територията на Национален парк „Керкини“.

12.04 2013 Категория: Актуално повече

Скрътска академия – много смях и ведро настроение

Фестивалът на хумора и шегата ,,Скрътска академия“ събра над 120 участника от десет села в района на планината Беласица – Габрене, Скрът, Ключ, Яворница, Самуилово, Карвакирово, Михнево, Марикостиново, Генерал Тодоров и Ново село (Р. Македения).

02.04 2013 Категория: Актуално повече

Национален парк „Езеро Керкини“: край на сезона… и начало на нов

Зимата си отиде, но остави запомнящи се моменти. Забележителните наблюдения през зимния сезон включват няколко глутници чакали край езерото, както и сърни и диви прасета в ниските части на планините наоколо. Наблюдавахме и една глутница вълци в планината Круся.

01.04 2013 Категория: Актуално повече

Беласица отвъд граници – трансгранично сътрудничество в Зеления пояс на Балканите

Първият трансграничен проект за опазване на планината Беласица в три държави стартира в стартира в началото на 2013 г. и е с продължителност 3 години, през които ще се осъществят редица дейности както в България, така и на македонска и гръцка територия.

16.03 2013 Категория: Актуално повече
Показани резултати 111 до 120 от общо 207
<< Първа < Предишна 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2018  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com