Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Проект на фондация Биоразнообразие осигурява компютри за подгорските читалища

Стартира поредният проект на БФБ на територията на Община Петрич. Проектът "Изграждане на читалищни центрове в помощ на природосъобразния поминък на местните хора в Подгорието" се финансира от Социално инвестиционния фонд на Министерството на труда и социалната политика.

22.06 2009 Категория: Актуално повече

Нови пътеки в ПП "Беласица"

БФБ – клон Беласица организира поставянето на информационни и интерактивни табла за интерпретативните маршрути "Приятели" и "Пътека на мравката". Тяхното официално откриване предстои. Специално обучени водачи ще представят темите по любопитен начин - чрез ролеви и забавни игри, интересни задачи и специални подходи на интерпретация, така че туристите сами да извличат информацията.

15.06 2009 Категория: Актуално повече

23 май Национален ден на природните паркове

На 23 май 2009 г. (събота) Природен парк "Беласица" ще се включи във второто издание на Националния ден на природните паркове. Кампанията се организира за втори път от Международната природозащитна организация WWF и включва почистване на маршрутите и местата за отдих в 11-те природни парка в България. Очаква се да се включат хиляди доброволци и граждани.

20.05 2009 Категория: Актуално повече

Първите трима финалисти в състезанието НАТУРА 2000 от Петрич

Успешно приключи финалният кръг на състезанието "НАТУРА 2000" в Благоевградска област, което се проведе на 9 май (събота) в залите на Регионалния исторически музей. Състезанието се организира от фондация Биоразнообразие (БФБ) в партньорство с РИМ – Благоевград, Регионалната инспекция по околна среда и води – Благоевград, Дирекцията на Природен парк "Беласица" и Дирекциите на националните паркове "Пирин" и "Рила".

11.05 2009 Категория: Актуално повече

Учебно пътуване за представяне на Добърско и Беласица

В изпълнение на два проекта, финансирани от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд, БФБ организира учебно пътуване за хора с интерес в развитието на селски туризъм от района на Западните гранични планини и Драгоман - Чепън.

15.04 2009 Категория: Актуално повече

Първите "туристи" посещават новите маршрути в Природен парк "Беласица"

Четиридесет деца от училищата в Струмяни, Илинденци и Микрево посетиха тематичния маршрут "Пеперудите и цветята на Беласица" на 5 април 2009 г.

Учениците от клубовете по интереси проведоха занятията си на открито и научиха много интересни факти за пеперудите и цветята. На помощ им се притекоха обучени местни водачи, както и специално разработена програма, включваща много забавни игри.

06.04 2009 Категория: Актуално повече
Показани резултати 211 до 216 от общо 216
<< Първа < Предишна 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2020  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com