Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Групата от Осогово очарована от Беласица

Българска фондация „Биоразнообразие” (БФБ) организира за втори път учебно пътуване за хората от региона на планината Осогово до Природните паркове „витоша” и „Беласица” в периода 20-21 октомври. Групата включваше общински съветници, представители на областна администрация, общинска администрация Кюстендил и Невестино, РИОСВ – Перник, ДЛС „Осогово” и РДГ – Кюстендил.

27.10 2010 Категория: Актуално повече

Природен парк "Беласица" спечели проект по оперативна програма Околна среда

Мащабен проект за изработване на план за управление на Природен парк "Беласица" бе одобрен от Оперативна програма "Околна среда". Директорът на Парка подписа с Министъра на околната среда и водите Договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 1 161 974, 68 лв., от които 85% са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, и 15% - от държавния бюджет на Република България.

09.09 2010 Категория: Актуално повече

Фестивал "Златен кестен" – 2010

ХVІІ издание на Международния фестивал ще се проведе от 01.10. до 03.10.2010 г. в гр. Петрич. Той събира в себе си три конкурса:

02.09 2010 Категория: Актуално повече

Доброволец от САЩ почва работа в Дирекцията на парк "Беласица"

През следващите 2 години в Дирекцията на Природен парк "Беласица" ще работи Доброволецът от Корпуса на мира Матю Сиера. Мат е от щата Ню Джерси, Америка. Той планира да създаде клуб по Екология в училището в село Коларово, както и да работи по екологични проекти, които да подпомогнат Дирекцията на парка.

15.08 2010 Категория: Актуално повече

Нова инфраструктура в Природен парк "Беласица"

С нова инфраструктура може да се похвали дирекцията на Природен парк "Беласица". Изградени са три беседки, пейки, маси и чешма в района на хижа Беласица. Беседки, пейки, маси и чешма се правят и в района на хижа Конгур.

03.08 2010 Категория: Актуално повече

Обменно посещение "Осогово на гости на Беласица"

Българска фондация "Биоразнообразие" (БФБ) организира учебно пътуване за хората от региона на планината Осогово – кметове на села от община Кюстендил, местни предприемачи в туризма и журналисти в периода 28-30 юли. Целта е участниците да се запознаят с постиженията в опазването на биоразнообразието и развитието на екотуризма в една подобна на Осогово територия - природен парк "Беласица", където БФБ работи вече 7 години и през юли 2010 г. Глобалният Екологичен фонд отличи като добра екопрактика.

30.07 2010 Категория: Актуално повече

БФБ на Дните на Пирин

БФБ се включи с щанд в Дните на Пирин като представи своята работа и новоиздадени информационни материали на Туристическия събор за Приятелите на Пирин, който се състоя на 10 юли 2010 г. в местността Върбите над Кресна.

Общините Симитли, Кресна, Струмяни и Сандански представяха местни продукти и сувенири, а също и възможностите за туризъм в района на Пирин. Гостите имаха възможност да вкусят традиционни вкусотии и да се насладят на автентични фолклорни изпълнения.

11.07 2010 Категория: Актуално повече

ГЕФ отличи фондация Биоразнообразие за добри екопрактики

БФБ беше отличена днес по време на Изложението за добри екопрактики, организирано от Програмата за малки проекти на ГЕФ. Усилията на фондация Биоразнообразие за опазване на планината Беласица бяха специално отличени.

09.07 2010 Категория: Актуално повече

Детски смях огласи природен парк "Беласица"

Петдесет деца от осем училища от областите Благоевград и Кюстендил изживяха неповторими мигове сред природата на най-новия природен парк "Беласица". От 19 до 21 март те се включиха в интересни занимания на открито.

23.03 2010 Категория: Актуално повече

Зелено училище "Учебно помагало От Осогово до Беласица за деца"

На 19, 20 и 21 март 2010 г. в хижа "Беласица", община Петрич се провежда Зелено училище "Учебно помагало От Осогово до Беласица за деца". Зеленото училище се организира в рамките на проект "Осогово, Огражден и Беласица за деца" изпълняван от Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България (РЕЦ за ЦИЕ) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ), финансиран от Фонда за Европа и Африка на Корпорация Мицубиши с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) и на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

19.03 2010 Категория: Актуално повече
Показани резултати 191 до 200 от общо 217
<< Първа < Предишна 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2020  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com