Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Беласица включена в програмата на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ

Българска фондация Биоразнообразие ще представи планината на кестена по интересен начин на 16-ти и 17-ти юли в местността Узана над Габрово. Посетителите на фестивала ще имат възможност да се запознаят с тематичната пътека "Животът на кестена", ще има образователни игри на открито и малко скрито-покрито :) Забавни интерактивни игри за малки и големи и търсене на био-съкровища!

01.07 2011 Категория: Актуално повече

БФБ се включи в опръстеняването на къдроглави пеликани в Национален парк „Керкини”, Гърция

Поддръжници на фондация Биоразнообразие за втори път участваха в опръстеняването на пеликани в Керкини. Незабравимото приключение ни срещна очи в очи с една от най-големите водолюбиви птици на Балканите.

22.06 2011 Категория: Актуално повече

Да съхраним гората на Беласица

Призивите „Да съхраним гората”, „Природата има право на живот”, „Гората не е контейнер за боклук” отправиха учениците от ПГМЕТ „Юрий Гагарин” гр. Петрич към своите връстници и посетителите на Природен парк „Беласица”.

26.05 2011 Категория: Актуално повече

Местната общност на Беласица отбеляза Националния ден на Природните паркове

Сто и двадесет участници се включиха на 14 май (събота) в инициативата „Национален ден на Природните паркове”, която се проведе и на територията на Природен парк „Беласица. Сред тях най многобройни бяха учениците от четвърто ОУ „Христо Смирненски”. От поканените училища в почистването взеха участие и ученици от трето ОУ „Гоце Делчев”.

19.05 2011 Категория: Актуално повече

Младежкият лагер "ВОДИ – Водачество, Обучение на Доброволци и Интерпретация”

Приключи и вторият лагер от проект „Младежки лагер ВОДИ – Водачество Обучение на Доброволци и Интерпретация”, изпълняван от Дирекцията на Природен парк „Беласица” съвместно с Дирекцията на Национален парк „Пирин” и доброволци от Корпуса на Мира. В лагерите взеха участие ученици от екоклуба към СОУ „Васил Левски” в с.Коларово, СОУ “Братя Каназиреви” в гр. Разлог и Центъра за работа с деца в гр.Банско.

18.05 2011 Категория: Актуално повече

Фестивал на сладко от смокини, Дойран

Община Дойран и Slow Food Конвиниум – Дойран за втори пореден път организират Фестивала на сладко от смокини. Заповядайте на 14 май 2011 г. от 11:00 часа на Градския плаж в Стар Дойран.

05.05 2011 Категория: Актуално повече

“Младежки лагер ВОДИ – Водачество, Обучение на Доброволци и Интерпретация”

Имаме удоволствието да Ви уведомим, че Дирекцията на Природен парк „Беласица” съвместно с Дирекцията на Национален парк „Пирин” и Корпуса на Мира ще реализират проект „Регионални доброволчески младежки лагери ВОДИ – Водачество, Обучение на Доброволци и Интерпретация”.

04.04 2011 Категория: Актуално повече

Седмица на гората - 4-10 април 2011 г.

Всяка година в началото на месец април се празнува Седмицата на гората. Тази година професионалния празник на работещите в горите съвпада с „Международна година на горите 2011” - инициатива на Организацията на обединените нации, чиято цел е повишаване на осведомеността относно природосъобразното управление, опазване и развитие на всички видове гори в полза на нашето и бъдещите поколения.

04.04 2011 Категория: Актуално повече

Изложбата за Беласица посрещната в София с изключителен интерес

Официалното откриване на изложбата „Беласица – най-новият природен парк” (на 25 март от 17:00 часа) събра приятели и съмишленици за опазването на планината. Хора от всякакви възрасти, от различни институции и организации дойдоха в Националния природонаучен музей, за да научат повече за любимата Беласица.

01.04 2011 Категория: Актуално повече

Природен парк Беласица на гости на Природонаучния музей в София

Националният природонаучен музей (НПМ-БАН) и Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) посвещават месец април на най-новия Природен парк „Беласица”. В НПМ-БАН ще бъдат организирани поредица от събития – представяне на изложба, запознаване с тематичната пътека „Животът на кестена”, представяне на книги за планината, лекции.

23.03 2011 Категория: Актуално повече
Показани резултати 171 до 180 от общо 217
<< Първа < Предишна 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2020  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com