Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Над 130 доброволци се включиха в почистването на Природен парк "Беласица"

Над 130 участника се включиха в Националния ден на Природните паркове в Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите. Основните доброволци се оказаха учениците. Най-многобройни бяха от ІV ОУ „Христо Смирненски”, повече от 50. В мероприятието участие взеха и учениците от І ОУ „Кочо Мавродиев”, III ОУ „Гоце Делчев”, Професионална гимназия по механоелектротехника „Юрий Гагарин”, ІІ СОУ „Н.Й. Вапцаров”.

11.06 2012 Категория: Актуално повече

Фондация Биоразнообразие представи Беласица на конференцията "Туризъм в защитените територии", Гърция

Възможностите за туризъм в българската част на Беласица бяха представени на конференция „Туризъм в защитените територии” на 07.06.2012 г. в Като Пороя, Гърция. Пътят извървян през последните 4 години след създаването на Природния парк „Беласица” и утвърждаването на пазара на нова дестинация за устойчив туризъм.

08.06 2012 Категория: Актуално повече

ДПП "Беласица" ще се включи активно в отбелязването на Националния ден на природните паркове

На 9 юни (събота) Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите кани природолюбители и приятели да участват в почистването и подновяването на инфраструктурата и маркировката по пътя в посока хижа "Беласица".

06.06 2012 Категория: Актуално повече

Повече от 250 чувала с отпадъци събрани в Природен парк „Беласица”

Служители от Дирекцията на Природен парк „Беласица” съвместно с Държавно горско стопанство - Петрич, община Петрич, ученици и доброволци от града, се включиха в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”, която се проведе на 12 май.

15.05 2012 Категория: Актуално повече

Експерти от Природен парк „Беласица“ работят по Българо-Гръцки проект за популяризиране на околната среда и алтернативни форми на туризъм

Дирекцията на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите продължава работа по трансграничен проект „Ен-Акт: „Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм” от Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г.

02.05 2012 Категория: Актуално повече

Беласица – фокус в Международния ден на Земята

Изложбата „Беласица – най-новият природен парк” на Фондация Биоразнообразие гостува на учениците от VІ-то СОУ „Иван Вазов” в Благоевград. Учениците от СИП "Човекът и природата" помогнаха с голям ентусиазъм при подреждането й.

23.04 2012 Категория: Актуално повече

Седмицата на гората в Беласица

Всяка година в първата седмица на месец април се организира тържествено отбелязване на Седмицата на гората. Празникът на българската гора се чества от 1925 г. насам.

17.04 2012 Категория: Актуално повече

Беласица – единствената! Новата дестинация за устойчив туризъм!

Община Петрич, Дирекцията на Природен парк „Беласица” и Българска фондация Биоразнообразие отбелязаха заедно Седмицата на гората. На 3 април 2012 г. от 11:00 часа в залата на община Петрич беше представен официално туристическия пътеводител за Беласица (България, Македония, Гърция), едно издание на Българска фондация Биоразнообразие, финансирано от Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество (SDC) и Програмата за малки проекти на ГЕФ.

03.04 2012 Категория: Актуално повече

Туризмът и околната среда: Развитие за бъдещите поколения

Трансграничният проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”, координиран от Община Висалтия, Република Гърция (в качеството й на Водещ партньор), има за цел постигане на местно развитие чрез популяризиране на околната среда и алтернативните форми на туризъм.

03.04 2012 Категория: Актуално повече

Пета юбилейна Зимна Беласица

От 10 до 12 февруари 2012 се проведе традиционният зимен поход в Природен парк „Беласица”, организиран от Българска фондация „Биоразнообразие” и Асоциация „Планини и хора”.

15.02 2012 Категория: Актуално повече
Показани резултати 151 до 160 от общо 216
<< Първа < Предишна 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2020  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com