Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

БФБ на Фестивала на кестена в Беласица

Първият Фестивал на кестена беше едно чакано от години събитие и за нас, и за цялото Подгорие! Веднага щом чухме, че се организира, се включихме с цялата си любов към Беласица и местните, с надеждата да популяризираме още повече природен парк Беласица - най-младия парк в България.

30.09 2012 Категория: Актуално повече

Кестени, приключения, приказки и легенди на първия Фестивал на кестена в Беласица

Защо Беласица е „бяла“ не само през зимата? Какъв е вкусът на кестеновия мед? Кои са тайните на Подгорието и какво още не знаете за кестените? Отговор на всички тези въпроси ще ви даде Фестивалът на кестена в Беласица. Той ще се проведе на 29 септември в село Коларово и е едно от най-чаканите събития за района на Подгорието.

24.09 2012 Категория: Актуално повече

Дирекцията на Природен парк "Беласица" продължава своята работа по трансграничен проект за развитие на алтернативен туризъм в района

През месец август 2012 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава своята работа по трансграничен проект за развитие на алтернативен туризъм в района на парка.

Напредва изграждането на два нови тематични туристически маршрута в района на с. Коларово на територията на Природен парк „Беласица“.

03.09 2012 Категория: Актуално повече

Стартират дискусиите за обсъждане за оповестяване на началото на разработването на План за управление на ПП Беласица

В периода 27-30 август ще бъдат проведени осем поредни срещи-дискусии за оповестяване началото на разработване на План за управление на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите. Те ще се състоят в населените места в района на Природния парк и целят да представят пред обществеността целите и особеностите на бъдещия План за управление на парка.

28.08 2012 Категория: Актуално повече

Природен парк "Беласица" спечели втори проект по Оперативна програма "Околна среда"

Дирекция на Природен парк „Беласица” към Изпълнителната агенция по горите подписа договор по проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на Природен парк „Беласица” по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”. Общата му стойност е 1 344 108,00 лв. с продължителност 33 месеца.

13.08 2012 Категория: Актуално повече

Проект Ен-Акт в развитие

Обединените усилия на партньорите по Проект Ен-Акт доведоха в последните няколко месеца до успешното реализиране на редица важни дейности.

Същевременно беше постигната широка разгласа на проекта чрез изпълнението на специални мерки за информация и публичност – разработване на медиен план на проекта, създаване на лого на проекта, отпечатване на проектна брошура, разпространение на три прес-съобщения, публикуване на поредица статии в гръцки и български периодични издания, промотиране на първия проектен бюлетин и стартиране на радио-кампания в България.

01.08 2012 Категория: Актуално повече

Национален културно-исторически комплекс "Самуилова крепост"

В навечерието на годишнина от битката на Самуиловите воини в планина Беласица, на 29 юли, в Петрич днес дадоха старт на изпълнението на проект „Хиляда години от битката на Самуил (1014-2014 г.) - устойчиво развитие на туристическата атракция „Самуилова крепост” в община Петрич”.

25.07 2012 Категория: Актуално повече

Растителното богатство на Беласица ще бъде представено с нови IT технологии

Българска Фондация Биоразнообразие започна изработването на интерактивни образователни сценарии за интересни видове животни и растения. В началото на седмицата приключи заснемането на главните герои на терен в Рила и Беласица. Предстоят снимки и в Пирин.

20.07 2012 Категория: Актуално повече

Камешнишки водопад удостоен с приза „Най-скрит водопад”

Най-високият водопад в българската част на Беласица намери достойно място в класацията на вестник Капитал „Вода за откриване – една по-различна класация на водопадите в България”. Най-скритият водопад в България определено е заслужил името на местните хора „Срамежливият”. А който дръзне да го посети ще остане очарован и изненадан.

18.07 2012 Категория: Актуално повече

Започна изграждането на нови туристически атракции на територията на Природен парк "Беласица"

През месец юни 2012 г. започна изграждането на два нови тематични туристически маршрута в района на с. Коларово на територията на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите.

29.06 2012 Категория: Актуално повече
Показани резултати 141 до 150 от общо 216
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2020  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com