Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Дирекция на ПП "Беласица" откри най-новият информационен посетителски център в Югозападна България

На 15.02.2013 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите организира заключителна конференция, по изпълнението на проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”.

20.02 2013 Категория: Актуално повече

Поляна от кръпки

Чрез проекта „Цветна Европа” ние се стремим да покажем изкуството, културата и традициите, свързани с дивите растения, в местата където те се срещат и сред общностите, които ги поддържат.

01.02 2013 Категория: Актуално повече

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава своята работа за развитието на туризма в региона

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава изпълнението на проект Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”.

07.01 2013 Категория: Актуално повече

Актуално от Национален парк „Керкини”

През ноември в езеро Керкини имаше големи групи от кафявоглави потапници (хиляди птици), много зеленоглави патици, зимни бърнета, фишове, както и увеличаващ се брой лопатарки и шипоопашати потапници, които може да се наблюдават на различни места в езерото. Засега белооките и качулатите потапници са с ниска численост. За пръв път тази година бе наблюдавана червеногуша гъска край западната дига.

12.12 2012 Категория: Актуално повече

Дирекцията на природен парк „Беласица” представя две нови издания

Вече са факт две нови издания на Дирекцията на природен парк „Беласица” към Изпълнителната агенция по горите. Това са книгата „Гъбите на Беласица” и албум „Природен парк „Беласица” от птичи поглед”.

10.12 2012 Категория: Актуално повече

Продължава работата по разработване на Плана за управление на ПП "Беласица"

Продължават срещите между експерти от Дирекцията на Природен парк "Беласица" към Изпълнителната агенция по горите и местната общественост във връзка разработването на Плана за управление на парка.

04.12 2012 Категория: Актуално повече

Беласица във фотоконкурс за най-добрите снимки от Натура 2000 в Европа!

Фотоконкурсът ще отличи най-добрите снимки на дивата природа в Европа. Той е организиран от CEEweb for biodiversity, (мрежа от неправителствени организации), Българска Фондация Биоразнообразие и партньори и отбелязва 20-годишнината на Директивата за природните местообитания. Получени са стотици фотоси, от които са избрани най-хубавите. Сред тях са и фотографиите на Пьотр Жежиха, които представят Беласица.

20.11 2012 Категория: Актуално повече

Дирекция на Природен парк "Беласица" подготвя водачи за алтернативните туристически маршрути в парка

На 10.11.2012 г. в сградата на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите в село Коларово се проведе семинар на тема „Алтернативни туристически маршрути и интерпретация”.

14.11 2012 Категория: Актуално повече

Дирекция на Природен парк "Беласица" подпомага развитието на устойчив туризъм в района на парка

През месец октомври 2012 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите проведе учебно пътуване и семинар свързани с развитието на устойчив и алтернативен туризъм в района на Природен парк „Беласица“.

23.10 2012 Категория: Актуално повече

Игри и забавления за деца в Дирекцията на Природен парк "Беласица"

На 29.09.2012 г. пред сградата на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите в село Коларово се проведоха игри и забавления на екологична тематика.

11.10 2012 Категория: Актуално повече
Показани резултати 131 до 140 от общо 216
<< Първа < Предишна 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2020  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com