Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Беласица гостува на Беглика Фест 2011

Фондация Биоразнообразие продължава да популяризира природното богатство на планината Беласица. Гостите на неповторимия фестивал в Родопите (повече от 2000 души) имаха възможност да научат повече за най-новия природен парк в България – Беласица.

23.08 2011 Категория: Актуално повече

Какво научихме за кестена на Узана Поляна Фест 2011?

Любознателните посетители на фестивала на 16 и 17 юли с интерес разгледаха щанда на Българска фондация Биоразнообразие. Най-малките участваха в забавни игри за кестена в програмата на Еко-академията.

18.07 2011 Категория: Актуално повече

Беласица включена в програмата на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ

Българска фондация Биоразнообразие ще представи планината на кестена по интересен начин на 16-ти и 17-ти юли в местността Узана над Габрово. Посетителите на фестивала ще имат възможност да се запознаят с тематичната пътека "Животът на кестена", ще има образователни игри на открито и малко скрито-покрито :) Забавни интерактивни игри за малки и големи и търсене на био-съкровища!

01.07 2011 Категория: Актуално повече

БФБ се включи в опръстеняването на къдроглави пеликани в Национален парк „Керкини”, Гърция

Поддръжници на фондация Биоразнообразие за втори път участваха в опръстеняването на пеликани в Керкини. Незабравимото приключение ни срещна очи в очи с една от най-големите водолюбиви птици на Балканите.

22.06 2011 Категория: Актуално повече

Да съхраним гората на Беласица

Призивите „Да съхраним гората”, „Природата има право на живот”, „Гората не е контейнер за боклук” отправиха учениците от ПГМЕТ „Юрий Гагарин” гр. Петрич към своите връстници и посетителите на Природен парк „Беласица”.

26.05 2011 Категория: Актуално повече

Местната общност на Беласица отбеляза Националния ден на Природните паркове

Сто и двадесет участници се включиха на 14 май (събота) в инициативата „Национален ден на Природните паркове”, която се проведе и на територията на Природен парк „Беласица. Сред тях най многобройни бяха учениците от четвърто ОУ „Христо Смирненски”. От поканените училища в почистването взеха участие и ученици от трето ОУ „Гоце Делчев”.

19.05 2011 Категория: Актуално повече

Младежкият лагер "ВОДИ – Водачество, Обучение на Доброволци и Интерпретация”

Приключи и вторият лагер от проект „Младежки лагер ВОДИ – Водачество Обучение на Доброволци и Интерпретация”, изпълняван от Дирекцията на Природен парк „Беласица” съвместно с Дирекцията на Национален парк „Пирин” и доброволци от Корпуса на Мира. В лагерите взеха участие ученици от екоклуба към СОУ „Васил Левски” в с.Коларово, СОУ “Братя Каназиреви” в гр. Разлог и Центъра за работа с деца в гр.Банско.

18.05 2011 Категория: Актуално повече

Фестивал на сладко от смокини, Дойран

Община Дойран и Slow Food Конвиниум – Дойран за втори пореден път организират Фестивала на сладко от смокини. Заповядайте на 14 май 2011 г. от 11:00 часа на Градския плаж в Стар Дойран.

05.05 2011 Категория: Актуално повече

“Младежки лагер ВОДИ – Водачество, Обучение на Доброволци и Интерпретация”

Имаме удоволствието да Ви уведомим, че Дирекцията на Природен парк „Беласица” съвместно с Дирекцията на Национален парк „Пирин” и Корпуса на Мира ще реализират проект „Регионални доброволчески младежки лагери ВОДИ – Водачество, Обучение на Доброволци и Интерпретация”.

04.04 2011 Категория: Актуално повече

Седмица на гората - 4-10 април 2011 г.

Всяка година в началото на месец април се празнува Седмицата на гората. Тази година професионалния празник на работещите в горите съвпада с „Международна година на горите 2011” - инициатива на Организацията на обединените нации, чиято цел е повишаване на осведомеността относно природосъобразното управление, опазване и развитие на всички видове гори в полза на нашето и бъдещите поколения.

04.04 2011 Категория: Актуално повече
Показани резултати 171 до 180 от общо 219
<< Първа < Предишна 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com