Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Онлайн презентация "Беласица - непозната, южна и красива"

На 18 май от 19.00 часа Владимир Милушев разказва за природата на планината, възможностите за туризъм и работата на Българска фондация Биоразнообразие в района.

11.05 2021 Категория: Актуално повече

Нова онлайн карта с над 40 пешеходни и велосипедни маршрути разкрива очарованието на Беласица

Българска фондация Биоразнообразие създаде интерактивна онлайн карта с 27 пешеходни и 17 маршрута за планинско колоездене в планината Беласица. Целта на картата е да популяризира природния туризъм в района и да събере на едно място всички познати маршрути там.

 

15.12 2020 Категория: Актуално повече

Усмивки, емоции и нови рекорди на 4-то издание на Беласица Скай Ран

Този събота (3 октомври 2020 г.) за четвърти път се проведе Belasitsa Sky Run – предизвикателното и красиво състезание по планинско бягане, което се провежда в югозападния ъгъл на България и на границата между три държави.

06.10 2020 Категория: Актуално повече

Фестивал на кестена 2019 в полите на планина Беласица

На 12.10.2019 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите за осма поредна година ще проведе Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Празникът на Подгорието ще бъде официално открит в 12:00 часа, на площада пред читалище „Яне Сандански“.

10.10 2019 Категория: Актуално повече

Пъстър празник в с. Габрене за Дните на Зеления пояс в Беласица

В истински празник се превърна отбелязването на Дните на Зеления пояс в с. Габрене за гостите и жителите на Подгорието. Тази година за място на инициативите, посветени на Европейския Зелен пояс, беше избрана планината Беласица, а разнообразната програма съчета всички достойнства на района – съхранена природа и биоразнообразие, история, фолклорно богатство и вкусни местни ястия.

27.09 2019 Категория: Актуално повече

Селото в което се срещат бъдещето и миналото

Село Габрене е едно от китните села, разположени в подножието на Природен парк „Беласица“. Това е селото от където започва България и Европейският съюз, както обичат да казват неговите жители, но е и селото, където правят среща бъдеще и минало. Тук всеки посетител може да научи повече за животът преди желязната завеса и да се докосне до традициите, „разказани“ от историко-етнографската сбирка към Народно читалище „Просвета -1928“.

20.06 2019 Категория: Актуално повече

Отбелязване на Седмицата на гората в Природен парк „Беласица“

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите отбеляза посветената на гората седмица с множество събития.

10.04 2019 Категория: Актуално повече

Фотоконкурс „Водопадите на Беласица“

Планина Беласица е все по-разпознаваема с многобройните си водопади. Това безспорно е планината с най-много водопади на единица площ в България. Всичките водопади се намират на територията на Природен парк „Беласица“.

 

05.04 2019 Категория: Актуално повече

Започва изпълнението на проект „Чиста природа днес – здраве и пълноценен отдих утре“

На 23 февруари 2019 г. бе поставено началото на съвместния проект на ПГИТ "Проф. д-р А. Златаров" и Природен парк "Беласица" - "Чиста природа днес-здраве и пълноценен отдих утре", финансиран от инициативата на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш".

25.02 2019 Категория: Актуално повече

Подкрепете проектът "Приятел на Беласица"

Дарителски SMS за екологични дейности в Природен парк "Беласица". Ако желаете да подкрепите изпратете DMS EKOBELASITSA на КРАТЪК НOМЕР 17 777, важи за всички оператори. Проектът „ПГИТ „Проф. д-р А.Златаров“, Петрич – приятел на „Беласица“. Чиста природа днес – здраве и пълноценен отдих утре“ на професионалната гимназия ще бъде реализиран на територията и в партньорство с Природен парк „Беласица“.

11.12 2018 Категория: Актуално повече
Показани резултати 1 до 10 от общо 219
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com