Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Селото в което се срещат бъдещето и миналото

Село Габрене е едно от китните села, разположени в подножието на Природен парк „Беласица“. Това е селото от където започва България и Европейският съюз, както обичат да казват неговите жители, но е и селото, където правят среща бъдеще и минало. Тук всеки посетител може да научи повече за животът преди желязната завеса и да се докосне до традициите, „разказани“ от историко-етнографската сбирка към Народно читалище „Просвета -1928“.

20.06 2019 Категория: Актуално повече

Отбелязване на Седмицата на гората в Природен парк „Беласица“

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите отбеляза посветената на гората седмица с множество събития.

10.04 2019 Категория: Актуално повече

Фотоконкурс „Водопадите на Беласица“

Планина Беласица е все по-разпознаваема с многобройните си водопади. Това безспорно е планината с най-много водопади на единица площ в България. Всичките водопади се намират на територията на Природен парк „Беласица“.

 

05.04 2019 Категория: Актуално повече

Започва изпълнението на проект „Чиста природа днес – здраве и пълноценен отдих утре“

На 23 февруари 2019 г. бе поставено началото на съвместния проект на ПГИТ "Проф. д-р А. Златаров" и Природен парк "Беласица" - "Чиста природа днес-здраве и пълноценен отдих утре", финансиран от инициативата на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш".

25.02 2019 Категория: Актуално повече

Подкрепете проектът "Приятел на Беласица"

Дарителски SMS за екологични дейности в Природен парк "Беласица". Ако желаете да подкрепите изпратете DMS EKOBELASITSA на КРАТЪК НOМЕР 17 777, важи за всички оператори. Проектът „ПГИТ „Проф. д-р А.Златаров“, Петрич – приятел на „Беласица“. Чиста природа днес – здраве и пълноценен отдих утре“ на професионалната гимназия ще бъде реализиран на територията и в партньорство с Природен парк „Беласица“.

11.12 2018 Категория: Актуално повече

Седмият "Фестивал на кестена" събра стотици гости

На 13 октомври се проведе седмото издание на Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Събитието събра стотици гости от страната и чужбина. Директорът на Дирекция на природен парк „Беласица“ поздрави всички присъстващи с хубавия празник и пожела тази благородна мисия за съхраняване и популяризиране на българското национално богатство - кестеновите гори да продължава и в бъдеще.

15.10 2018 Категория: Актуално повече

Фестивал на кестена – празник на Подгорието

На 13.10.2018 г. в село Коларово, Община Петрич за седма поредна година ще се проведе Фестивал на кестена. Празникът на Подгорието официално ще бъде открит в 13:00 часа на сцената пред читалище "Яне Сандански".

03.10 2018 Категория: Актуално повече

„Седмицата на гората - 2018 г.“ ще бъде отбелязана и в Природен парк „Беласица“

Седмицата на гората – 2018 г. в Природен парк „Беласица“ ще бъде открита на 2 април. Отбелязването на празника на гората ще започне с традиционно засаждане на дръвчета в района на административната сграда на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите.

02.04 2018 Категория: Актуално повече

Нов туристически маршрут до красивите водопади над с. Ключ

Започна планирането на нов туристически маршрут до живописните водопади над с. Ключ, на територията на Природен парк Беласица.

Скоро до водопадите Чергата, Метлата, Вретеното и Близнаците ще могат да достигат и посетители.

21.03 2018 Категория: Актуално повече

Кметове и експерти от Македония на посещение в Природен парк „Беласица“

На 26.01.2018 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите беше домакин на среща с градоначалници и експерти от съседна Република Македония.

01.02 2018 Категория: Актуално повече
Показани резултати 1 до 10 от общо 214
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2019  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com