Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Хижа “Лопово”
Контакти м. Лопово, Природен Парк Беласица
Тел. 0896 688 381
КапацитетОбщият капацитет е 16 легла, като гостите се настаняват в стаи с 4 и повече легла с общи санитарни възли.
ЕкстриПри заявка, за гостите може да се приготви храна, както и да се осигури транспорт с високопроходим автомобил от с.Самуилово.
Допълнителна информацияНамира се на 1298 м надморска височина и на около 13,5 км от с.Самуилово, като се следва макадамовия път за пр.Демир Капия и се хване отбивката при действащото Граничното поделение Лопово. Представлява масивна двуетажна постройка, която е преустроена офицерска сграда на бивша военна застава. Посреща туристи от 2011 година насам. Отоплението е на твърдо гориво, има кухня и столова. Хижата е добра отправна точка за първенеца на планината вр. Калабак или Радомир (6,5 км отстояние) и прохода Демир Капия (3,5 км). До местността Лопово водят две маркирани туристически пътеки от селата Коларово (зелена маркировка) и Самуилово (синя маркировка).
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com