Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Хижа "Беласица"
Категория
Контакти м. Илиевска нива, Природен парк”Беласица”
0896 688 378
0895 516 755
info@hija-belasica.eu
http://www.hija-belasica.eu
КапацитетПредставлява триетажна сграда с общ капацитет 72 легла, като гостите се настаняват в стаи с две и повече легла
ЕкстриХижата разполага с ресторант със 100 места, конферентна зала с 40 места, интернет зала, спортна площадка, детска площадка, кътове за отдих, барбекю
Допълнителна информация Намира се сред гора от вековни кестенови дървета, на 7 км от стадиона в град Петрич по асфалтиран път и на 720 метра надморска височина. Хижата е построена 1975 година, но е ремонтирана основно, има нова дограма и външна изолация, всяка стая разполага със самостоятелен санитарен възел, топла вода, локално парно и телевизор. Отворена е за посетители през цялата година. Организират се традиционни празници – Първа пролет, Цветница, Кестенова вечер. Собственост на ТД „Калабак” – Петрич.
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com