Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Приятели

Ако се намирате в близост до хижа Беласица, не пропускайте пътеката "Приятели", която води до живописния Лешнишки водопад. Пътеката започва с информационно табло, представящо маршрута, което се намира пред хижата. Продължителността на маршрута е 1 час и 40 минути.

Зад загадъчното заглавие всъщност се крият нашите приятели – дърветата. В района на хижата са разположени 4 интерактивни модула. "Хайде да се запознаем" ще ви представи много любопитни факти за 10 дървета на Беласица. „Чия е тази дреха?” ще ви научи да различавате дърветата по тяхната кора и дървесина. "Дървото и неговите приятели" ще ви въведе в света на дърветата и обитателите на горите. Пред хижата се намира "Дървото на откровението", което разказва какво ни дават дърветата. По време на разходката в помощ ще ви бъдат табелки с рисунки на дърветата и техните имена.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com