Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Фотоизложба „Невероятната Беласица“

01.04.2014
Категория: Календар

 

От 1 април 2014 г. фотоизложба „Невероятната Беласица“ е подредена в административната сграда на Национален парк „Керкини“ в с. Керкини (Гърция)


Фотоизложбата съдържа фотографии на планината и околностите й, правени в три държави - България, Гърция и Македония. Снимките са избрани сред участвалите във фотоконкурса „Невероятната Беласица“, проведен в периода септември - октомври 2013 г. Самобитността на планината е запечатана в 45 различни кадъра, представящи нейната природа, хора и култура.

Основаната цел на пътуващата изложба е, Беласица и околностите й да се популяризират като екотуристическа дестинация, където съхранената природа, устойчивото използване на ресурсите, разнообразното културно богатство, гостоприемството и инициативността на местните хора са изтъкали незабравимо преживяване за всеки посетител.
Фотографиите могат да се видят в с. Керкини (Гърция) до 31 май 2014 г.

Фотоизложбата „Невероятната Беласица“  е създадена в рамките на проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).



За повече информация:
Владимир Милушев
Българска Фондация „Биоразнообразие”
Тел. 0898700961
e-mail: vladimir.milushev@biodiversity.bg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com