Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Нестинари, манастири, езера и водопади в Беласица

21.05.2011
Категория: Календар

 

Разходка около планината Беласица – за четири дни в три държави.


Майски празници  21-24 май, 2011

София – Керкини – Акритохори – Дойран – Струмица – Колешино – Смоларе – Петрич – София

 
4 дни – 3 нощувки
 
Разходка около планината Беласица – за четири дни в три държави. По време на пътуването ще се насладите на природни красоти, както и да научите интересни факти за културно-историческото наследство в региона на Петрич, Серес и Струмица. Танцуващите хора върху жерава на 21 май-Деня на Св.Св. Константин и Елена са силно изживяване. Разходката с лодка в езеро и наблюдението на огромни ята от пеликани и корморани само от метри е незабравимо приключение. Ще попаднете в прегръдката на вековни кестенови гори, където ще се насладите на красотата на беласишките водопади. Традиционните гозби също ще допринесат за пълноценното потапяне в местната атмосфера.

Програма:

1 ден – Отпътуване в 7,30 часа от междинния мост срещу стадион Васил Левски за Гърция. Посещение на информационен център в Керкини. Обяд в местен ресторант. Разходка с лодка в Национален парк „Керкини”. Посещение на манастир Тимос Продромос – Свети Предтеч, Акритохори.  Участие в нестинарските танци  в с. Керкини. Нощувка в хотел в Акритохори.

2 ден – Закуска. Отпътуване за Македония. Разглеждане на Дойран, църква „Св. Илия”. Разходка по бреговете на Дойранското езеро. Посещение на манастир "Света Богородица милостива", с. Велюса и манастир "Свети Леонтий", с. Водоча. Обяд в манастир „Св. Тивериополски мъченици”. Възможност за  разходка до крепост Цареви кули. Разходка из Струмица. Нощувка  в с. Колешино - „Подгорски Ан”.

3 ден – Закуска. Посещение на Римски терми – с. Банско и  Смоларски водопад. Свободно време за обяд. Отпътуване за Колешински водопад.Отпътуване за България. Посещение на Самуилова крепост. Вечеря -  дегустация на местни ястия. Нощувка.

4 ден – Закуска. Разходка до Лешнишки водопад. Посещение на гр. Петрич – къщата на баба Ванга. Отпътуване за местност Кожух-Рупите. Свободно време. Възможност за посещение на античен град Хераклея Синтика. Отпътуване за София.



ЦЕНА: 236 лева

Цената включва:
транспорт с лицензиран автобус;
екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
специално участие на еколог по време на цялата програма;
1 нощувка със закуска в Керкини, 1 нощувка със закуска в Македония, 1 нощувка със закуска в хижа Беласица-България;
Дегустация-вечеря на местни ястия и напитки/пиле под връшник, сърми с бутима, рибник или ориз с раци (в зависимост от сезона), салата (маруля, репички, яйца), питка, минерална вода/;
курортни такси;
гранични и пътни такси;
медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро.


Цената не включва:
входни такси за посещаваните обекти;
обяд в Струмица- 7 евро на човек;
разходка с лодка по езеро Керкини+обяд в местен ресторант/гръцка салата, биволско месо със спагети-местен специалитет/- 20 евро на човек;
лични разходи.


Доплащания:
За единична стая за 3-те нощувки по програмата-доплащане: 65 лева;
Медицинска застраховка за лица над 65 години-доплащане 6 лева.

Opens external link in new windowwww.posvetaiunas.net

 

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com