Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Конски надбягвания в село Ключ

12.03.2011
Категория: Календар

 

Те ще се проведат в събота, 12 март на Тодоровден на стадиона край селото, след отслужване от свещеник на ритуал по освещаване на конете.


Подготовката за народния празник, символ на събуждащата се природа след зимата и активност за стопански живот е в разгара си, извести кметът на селото Христо Марков. Повече от 10 години се провежда тази атракция, съпроводена с увеселителна програма от читалището и всенародно веселие.Все още се намират коне за кушията, каза още кметът и покани всички желаещи от общината да участват в надпреварата.До сега са се записали 8 души. Наградите за първите 3 места по 100лв., 60-лв. и 40лв. са осигурени от общината и местни бизнесмени от Ключ.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com