Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Фестивал на кестена 2016 г.

15.10.2016
Категория: Календар

 

Празникът на кестеновите гори и Беласица отново ще ни зарадва с пъстри преживявания, вкусни гозби и много забавления.


Очакваме Ви в село Коларово на 15 октомври 2016 г. Началният час на събитието е 14:00 ч., а мястото е  село Коларово, на площада пред читалище „Яне Сандански“.
И тази година Фестивалът ще събере ентусиазираните хората от района на Беласица, които ще представят своя живописен край. Характерни местни ястия и кестенови специалитети ще зарадват посетителите. Самодейни фолклорни групи към читалищата на селата Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът, Габрене, Тополница и град Петрич ще изпълняват типични за района певчески и танцови програми. Разучаване на български народни танци, дефиле с народни носии, красива и приятна разходка в планината са само част от богатата програма на събитието.  В традиционното за празника творческо ателие Кът „Сръчко”  отново ще има игри и забавления за най-малките.
Фестивалът се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица“ към ИАГ с подкрепата на Българска фондация „Биоразнообразие“, Пирински туристически форум, община Петрич, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села.
Събитието се реализира и благодарение на любезното участие  на Винарна „Орбелия“, ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр.Петрич, клуб „Творци от Петрич“ към сдружение „Реализация и бъдеще за всеки“, сдружение „Млад планинар, Народно Читалище "Братя Миладинови - 1914" град Петрич, Градски исторически музей – Петрич.
Програма за събитието можете да откриете Initiates file downloadТУК.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com