Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Международният ден на планината в гр. Петрич, посветен на Беласица

11.12.2015
Категория: Календар

 

На 11.12.2015 г. Дирекция на Природен парк „Беласица” ще представи филма „Природното наследство на Беласица“


Събитието ще се проведе от 18:00 часа в залата на общинска администрация град Петрич.              
Целта на инициативата е всички желаещи да се запознаят с чудната природа на планина Беласица. След представянето на филма ще бъдат наградени  ученици от община Петрич, взели участие в конкурс „Свят на митове и легенди от моя роден край“, организиран от сдружение „Млад планинар“. Всяко училище ще получи подарък - диск с филм „Природното наследство на Беласица“ и книга „Пеперудите в Природен парк Беласица“.

Мероприятието се организира във връзка с отбелязването на Международният ден на планината – 11 декември и е съвместно между Дирекция на Природен парк „Беласица“ към ИАГ, община Петрич, сдружение „Млад планинар“ и  Исторически музей -  град Петрич.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com