Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Първи Фестивал за автентични хора и народни носии - Русалии 2017 г.

16.06.2017
Категория: Календар

 

Събитието ще се проведе от 16.06.2017 до 18.06.2017 в местността Самуилова крепост.


Сдружение "Духът на Хераклея", ви кани на първия фестивал ", Русалии". Заповядайте да надникнете в света на русалиите. На Фестивала може да представите всякакви народни носии хора и обичаи от всички фолклорни области на страната и чужбина. Ще бъдат раздадени и награди.
Идеята на фестивала е да направим така, че на сакралното място – Национален парк-музей „Самуилова крепост“ освен връщане към изконните ценности и традиции, свързани с нашите предци да отдадем дължимото към тракийското племе Синти, населявали близката Хераклея Синтика, славяни и българи населявали и населяващи тези земи до ден днешен, да уважим духът на пророчицата Ванга, която ни вдъхнови да се гордеем, че сме Българи и почетем подобаващо саможертвата на хилядите самуилови войни паднали тук в този район за свободата и независимостта на майка България.

За повече информация:
Opens external link in new windowwww.rusalii.bg
e-mail: Opens window for sending emailrusaliiabvbg
phone:+359 889 200 201

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com