Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Традиционен туристически поход до вр. Конгур

08.05.2016
Категория: Календар

 

Посетете най-популярният връх в Беласица!


На 8 Май Туристическо дружество"Калабак" - гр.Петрич за 18-та поредна година организира поход до най-посещавания връх в Беласица - вр.Конгур. От 2009г. той е включен в общинската програма за празника на Петрич - Гергьовден като най-масовата туристическа проява в региона.
Ето и програмата за всички, които желаят да видят града от високо и да се любуват на красиви гледки към Бутковското езеро, билото на Беласица, петричкото поле, Пирин и Славянка. Сборният пункт е входа на стадиона, от където в 7ч. на 8-ми Май - неделя автобуси ще превозят участниците до разклона за хижа Беласица. От там се продължава пеша до хижа Конгур и връх Конгур На връщане автобусите ще превозят желаещите от разклона за х.Беласица до града. Участниците ще имат възможността да впишат имената си в летописната книга на петричкия туризъм и да получат възпоменателни значки с изображение на върха.
Очакваме ви!!!

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com