Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Село Коларово ще е домакин Национален пленер по скулптура

14.02.2017
Категория: Актуално

 

Национален пленер по монументална скулптура се подготвя в най-голямото подгорското село Коларово, съобщава секретарят на местното читалище „Яне Сандански – 1952“ Евгени Гоцков.


Проектът за пленера предвижда в село Коларово ежегодно да се събират български скулптори от чиито творби постепенно да се създаде една своеобразна галерия на открито. Творческото мото на пленера ще бъде „Мраморна магия“, защото скулптурите ще бъдат изваяни от бял пирински мрамор. Крайната цел е откритата експозиция да превърне село Коларово в един от символите на българската скулптура, а в културната визитка на община Петрич да се впише и създаването на монументална пластика. Дългосрочната цел е коларовският пленер да привлече интереса на туристи и инвеститори.
Първият пленер се подготвя за есента на 2017 г. Читалищният секретар Евгени Гоцков, който е скулптор вече е имал  предварителни срещи с колеги в София и Пловдив. Провел е и  работна среща с общинското ръководство в град Петрич, което е одобрило идеята и е обещало да я подкрепи.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com