Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

С фотоизложба напомняме за наближаващия фестивал на кестена

03.10.2014
Категория: Актуално

 

Фотоизложбата „Невероятната Беласица“ гостува в арт-салона на Радио Благоевград. Изложбата съдържа 45 фотографии на Беласица и околностите й, правени в трите държави, в които е разположена тази неповторима планина - България, Гърция и Македония.


Снимките са избрани сред участвалите във фотоконкурса „Невероятната Беласица“, проведен в през 2013 г. в рамките на проект „Беласица отвъд граници”.

Самобитността на планината е запечатана в кадри, представящи нейната уникална природа, разнообразното културно наследство на района и гостоприемството на местните хора.

Изложбата на Българска фондация  „Биоразнообразие” е анонс за предстоящия празник на кестена, станал вече традиционен. Тази година пъстроцветният и живописен „Фестивал на кестена” ще бъде на 25 октомври 2014 г. в село Коларово. Гостите на фестивала ще имат възможността да се запознаят както с уникалните кестенови гори и природата на Беласица, така и с традициите, кухнята и поминъка на жителите на подгорските села. Посетителите ще се насладят на вкусните беласишки кестени и оригиналните местни гозби, както и на автентичен фолклор от района, а за децата ще има специални изненади.


Фотоизложбата „Невероятната Беласица“  е създадена в рамките на проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com