Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Делегация от Македония посети ПП „Беласица“ за обмяна на опит и добри практики

20.07.2013
Категория: Актуално

 

Кметовете от района на Осогово (Македония) посетиха Община Петрич и Дирекцията на Природен парк „Беласица“ на 17 и 18 юли.


Фото: Петко Цветков

В групата имаше още представители на Министерството на земеделието, горите и водното стопанство (Македония), Министерство на околната среда и пространственото планиране (Македония), от държавното предприятие „Македонски гори“, Македонско еколожко дружество, Българска фондация Биоразнообразие и Асоциация на парковете в България.
Основната цел на посещението беше да се обмени опит и добри практики от района на Беласица, които съчетават устойчивото местно развитие и опазването на природата. Основните въпроси, които вълнуваха гостите от Македония бяха свързани със създаването на Природен парк „Беласица“ и как това е повлияло живота на хората в района.
Делегацията посети община Петрич, където кметът на общината и кметовете на селата имаха възможност да споделят своите идеи и опит как може опазването на природата и местното развитие да вървят ръка за ръка. След това делегацията се отправи към село Коларово, където Дирекцията на Природен парк „Беласица“ представи своята работа през последните години.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com