Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Международeн младежки лагер „Езеро Керкини – рай за природолюбители”

05.08.2014
Категория: Актуално

 

Приключи международният младежки лагер „Езеро Керкини – рай за природолюбители”, който се проведе в периода 21-26 юли 2014 г. В продължение на 6 дена младежи от България, Гърция и Македония се наслаждаваха на красивата природа на Национален парк „Езеро Керкини“, разположен в подножието на Беласица.


Лекции за биоразнообразието на националния парк, неговото управление, основните туристически обекти в района и специализираната програма за екологично образование на парковата администрация допълниха знанията на младежите за езерото Керкини и околностите.
Участниците в лагера имаха възможността да се запознаят с парка пеш, с помощта на високо проходими автомобили и на лодка. Освен това посетиха различни природни, културни и исторически забележителности в района – пещерата Алистрати, Археологическия музей в Амфиполис, укреплението Рупел, аквариума във Виронея и минералните изворите край Агистро.
Младежите помогнаха и на администрацията на Национален парк „Езеро Керкини“ като почистиха отпадъците по протежение на 4 км от бреговата ивица на езерото, участваха в дейности по поддържане на туристическа инфраструктура и подобряване визията на представителната зала в административната сграда.
В края на събитието младите хора имаха възможността да участват в дискусия за развитието на туризма в района на Беласица, на територията на България, Гърция и Македония и да споделят своите идеи за бъдещето на тази неповторима планина.
Международният младежки лагер „Езеро Керкини – рай за природолюбители” се провежда в рамките на проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com