Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Време е за водопади, време е за Беласица!

17.06.2016
Категория: Актуално

 

Природата на Беласица е очарователна. По това време на годината гората се пробужда, животни раздвижват изсъхналата шума, а водата се разшумява. Беласица е склонна да приюти всекиго и през горещите нажежени месеци, тогава, когато човек мечтае за свеж въздух, прохлада и дива природа, а заедно с това идва и желанието за жива вода. Желание за свежи водопади. А тях в Беласица ги има много и все красиви.


През лятото водата е по-тиха и по-малко. Зимата пък водите на повечето водопади замръзват, а и достигането до тях е усложнено.
И в крайна сметка може би си задавате въпроса „Кога е подходящо да ги посетим, то напоследък само зима и лято има..?”  Е, грешите. Точно сега е най-подходящото време от годината, за да може да се види пълното изящество на водопадите.

В пазвите на Беласица се крият не един и два красиви водопада, които по това време на годината могат да се похвалят с пълноводност, с невероятно очарование и свежест. Достигането до повечето от тях е лесно, благодарение на изградените пътеки и поставените упътващите знаци. Ходейки до тях едва ли някой би могъл да се почувства самотен - или някое животинче ще се раздвижи край пътеката, или среща с други посетители ще създаде нови познанства.  Приятните условия за почивка край водопадите предразполагат посетителят да остане за кратка почивка или обяд на открито, а красотата наоколо подканя човек цял ден да се любува на гледката, изпълнила сърцето му.

Ако се питате как да откриете Беласишките водопади потърсете ги на нашата интернет страница belaitsa.com в раздел Природни обекти. Там ще откриете и повече информация как да стигнете до всеки от тях. Ще разберете за хубостта на водопадите над с. Скрът, за най-голямата каскада от падове по река Камешница, за Лешнишкия водопад, разположен в близост до х. „Беласица“ и още други.

Интересът към планина Беласица в последните години е непрестанен. Хора от цяла България пристигат, за да се докоснат отблизо до уникалната природа на планината. Всеки идва, за да преживее приключение и си тръгва с безброй такива и зареден с много обич. Чистотата и невероятната съвкупност от красиви места са причината планина Беласица да остава в ума на всеки, докоснал се веднъж до нея.  
Не губете време и посетете Беласица! Станете част от сърцето на планината и тя ще стане част от Вашето!

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com