Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

„Да изчистим България заедно“ и в ПП „Беласица“

30.05.2016
Категория: Актуално

 

Дирекция на Природен парк „Беласица" към Изпълнителна агенция по горите съвместно с ТП “Държавно горско стопанство Петрич“ ще се включат в най-мащабната доброволческа акция в България – „Да изчистим България заедно“. Събитието ще се проведе на 4 юни (събота) 2016 г. Сборният пункт за желаещите да почистят планина Беласица е пред входа на стадиона в град Петрич с начален час 9:30.


Целта на най-масовото почистване в природния парк е местата около младежкия дом, алеята на здравето, пътя за водохващането и най-посещаваните маршрути от града до хижите Беласица и Конгур, да станат по-приветливи за любителите на природата. Дирекция на Природен парк „Беласица“ ще осигури чували и ръкавици за всички доброволци. Община Петрич ще се погрижи за извозването на събраните отпадъци.
За шеста поредна година с тази инициатива се цели да се повиши обществената чувствителност към замърсяването на околната среда. Тя е част от глобалното гражданско движение Let’s Do It World, което започва през 2008 г. в Естония. В подкрепа на световната инициатива всяка година bTV Media Group успява да обедини водещи компании, граждански организации и институции от цялата страна да приемат кампанията като своя лична кауза.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com