Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Пеперудите – танцуващите цветя на Беласица, Осогово и Огражден

08.01.2010
Категория: Актуално

 

На 8 януари в ІІІ ОУ "Гоце Делчев" в гр. Петрич се проведе пробен урок на тема "Пеперудите – танцуващите цветя на Беласица, Осогово и Огражден".


Архив РЕЦ

В урока взеха участие деца от 6 клас и малки представители на клуба Еко-тийн от 2 клас. Учениците показаха завидна увереност и знание за заобикалящата ги фауна от близките им планини, а учителите добро ниво на професионализъм в разработването на занимания за извънкласни дейности.

В периода 6-13 януари 2010 г. се проведоха серия от пробни уроци в 10 моделни училища в областите Благоевград и Кюстендил. Целта им е тестване на разработеното учебно помагало "От Осогово до Беласица за деца". Помагалото за СИП и извънкласни дейности от 4-ти до 8-ми клас е разработено в рамките на проект "Осогово, Огражден и Беласица за деца", финансиран от Фонда за Европа и Африка на Корпорация Мицубиши. Проектът се реализира от Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа (РЕЦ за ЦИЕ) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) и на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com