Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Фестивал "Златен кестен" – 2010

02.09.2010
Категория: Актуално

 

ХVІІ издание на Международния фестивал ще се проведе от 01.10. до 03.10.2010 г. в гр. Петрич. Той събира в себе си три конкурса:


1. за изпълнение на стара градска песен - целта е да се съхрани изкуството на поколенията и да се предаде на младите натрупаният опит и знания;
2. за млад изпълнител на популярна музика в стил поп, рок, поп с етно елементи и др. – този конкурс се дава опит на млади изпълнители, които да представят себе си и да измерят сили с представители на вокални школи извън пределите на България. Основната цел е да се направи връзка между поколенията и да се развие фестивала в посока, която да отвори нови простори пред организаторите за популяризирането на българското изпълнителско изкуство, града-домакин и да популяризира марката "Златен кестен" извън пределите на България;
3. за написване на нова песен в стил поп, рок, поп с етно елементи и др. – този конкурс е естествено продължение на предишните два. С него се опитваме да дадем зелена улица на всички български музиканти и композитори, които смятат, че имат сили да напишат песен с хитово звучене, да премерят сили с композитори от цял свят. Една от основните цели е да се направи съпоставка между българското композиторско изкуство и композиторското изкуство зад граница. Да се даде шанс на българските автори "да си сверят часовника". Нещо повече, в далечен план сме си поставили целта да създадем своеобразна "борса" на таланти и автори. По този начин да дадем шанс на българските творци да покажат изкуството си зад граница.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

01.10.2010 г. (петък)
10.00    Конкурс за изпълнение на стари градски песни и авторски песни в стила на старите шлагери
21.00    Конкурс за млад изпълнител на популярна музика в стил поп, рок, поп с етно елементи и др.
Рецитал

02.10.2010 г. (събота)
10.00    Конкурс за изпълнение на стари градски песни и авторски песни в стила на старите шлагери
21.00    Конкурс за написване на нова песен в стил поп, рок, поп с етно елементи и др.
Рецитал

03.10.2010г. (неделя)
Гала концерт
Рецитал
 
За повече информация:
Читалище "Братя Миладинови – 1914" - гр. Петрич
Тел.: 0745 / 6 60 37; 6 09 31
E - mail: Opens window for sending emailpetrichdirbg; Opens window for sending emailmetodistimdilbg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com