Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Изложбата за Беласица посрещната в София с изключителен интерес

01.04.2011
Категория: Актуално

 

Официалното откриване на изложбата „Беласица – най-новият природен парк” (на 25 март от 17:00 часа) събра приятели и съмишленици за опазването на планината. Хора от всякакви възрасти, от различни институции и организации дойдоха в Националния природонаучен музей, за да научат повече за любимата Беласица.


Гостите имаха възможност да видят постерна изложба, както и стотици снимки на полския фотограф Пьотр Жежиха, показани специално на събитието. Книгата „Интересните растения на Беласица” беше посрещната с изключителен интерес. Бяха представени видове като стояновата и прекресната теменуга, които растат само в Беласица и никъде другаде в света. Бяха споделени и редица любопитни факти и за други забележителни растителни видове като бодливолистния джел, тиса, ядливия кестен, албанския крем, различни видове орхидеи и др. Събитието завърши като истински празник – с вкус на кестенов мед, плодове и вино.

През месец април предстоят още интересни събития. Заповядайте на лекцията „Пеперудите на Беласица” на 14 април от 14:00 часа. Лектор ще бъде Любен Домозетски, художник на рисунките на три от тематичните пътеки в планината.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com