Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

"Непознатата Беласица" на IХ Национално състезание по природни науки и екология

29.10.2010
Категория: Актуално

 

На 23 и 24 октомври в град Кърджали се проведе IХ Национално състезание по природни науки и екология. Боряна Петрова и Дечко Дечков участваха с проект на тема "Непознатата Беласица". Те са ученици в 12б клас на Езикова гимназия " Акад. Людмил Стоянов" – Благоевград.


Боряна и Дечко подготвиха няколко компютърни продукта – карта с ендемични растителни видове, галерия със забележителни растения, презентации и любопитна информация за кестените.
За подготовката на продуктите децата използваха карта, предоставена им от фондация Биоразнообразие и авторски снимки на Пьотр Жежиха. Целта на участието бе да се популяризира флората на Беласица, нейните ендемични, лечебни, застрашени и интересни видове. Така всички, дори и от най-отдалечените кътчета на света, да ги видят и да им се любуват.
Оценката, с която защитиха учениците е отличен 5.75, която им осигурява влизане без изпит в Софийския университет „Кл. Охридски” и Югозападния университет „Н. Рилски”.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com