Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Беласица включена в програмата на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ

01.07.2011
Категория: Актуално

 

Българска фондация Биоразнообразие ще представи планината на кестена по интересен начин на 16-ти и 17-ти юли в местността Узана над Габрово. Посетителите на фестивала ще имат възможност да се запознаят с тематичната пътека "Животът на кестена", ще има образователни игри на открито и малко скрито-покрито :) Забавни интерактивни игри за малки и големи и търсене на био-съкровища!


Оригинални информационни материали за Беласица ви очакват – дипляни за тематичните пътеки "Животът на кестена", "Цветята и пеперудите на Беласица", пътека "Приятели" и "Пътека на мравката"; книга "Интересните растения на Беласица"; туристическа карта на ПП "Беласица"; пощенски картички, стикери и още...

Узана Поляна фест е иновативен фестивал на практиките за устойчиво развитие, който показва нагледно как добрите зелени идеи имат приложение.
Програмата включва музика, вело-парк, конна езда, изработване на амулети, работа с вълна и всякакви невероятни демонстрации, био-дегустации, работилници, семинари, вело и пешеходни походи и пътешествия по еко-пътеки, алтернативни енергийни източници, месене на хляб.
Узана Поляна Фест е инициатива на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд, управлявани в България от UNOPS.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com