Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Над 130 доброволци се включиха в почистването на Природен парк "Беласица"

11.06.2012
Категория: Актуално

 

Над 130 участника се включиха в Националния ден на Природните паркове в Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите. Основните доброволци се оказаха учениците. Най-многобройни бяха от ІV ОУ „Христо Смирненски”, повече от 50. В мероприятието участие взеха и учениците от І ОУ „Кочо Мавродиев”, III ОУ „Гоце Делчев”, Професионална гимназия по механоелектротехника „Юрий Гагарин”, ІІ СОУ „Н.Й. Вапцаров”.


Най-малките участници бяха от ЦДГ №2 „Звънче”- Петрич. В инициативата се включиха и граждани. Доброволците почистиха най-натовареният и посещаван маршрут в Природния парк от гр. Петрич до хижа Беласица. Бяха събрани 3 кубика отпадъци, предимно фасове, хартии, пластмасови бутилки и чаши. Националният ден на природните паркове се организира за пети пореден път от администрациите на 11-те природени парка в България в партньорство с  Международната природозащитна организация WWF и GLOBUL.
Посланикът на Природен парк „Беласица”  Светослав Лобушки също се включи в почистването, а Община Петрич осигури извозването на отпадъците до депото.
Организаторите осигуриха много награди – суичъри, шапки, чанти, значки, ключодържатели, фланелки, чадър и др.,с които зарадваха участниците.
Дирекцията на Природен парк „Беласица” благодари на всички, които се включиха в инициативата и с чиято помощ планината стана по-приветлива и чиста.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com