Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Беласица гостува на Беглика Фест 2011

23.08.2011
Категория: Актуално

 

Фондация Биоразнообразие продължава да популяризира природното богатство на планината Беласица. Гостите на неповторимия фестивал в Родопите (повече от 2000 души) имаха възможност да научат повече за най-новия природен парк в България – Беласица.


Достъпни на щанда на Фондацията бяха информационни материали – картички, дипляни, туристическа карта на природния парк, книга „Интересните растения на Беласица”, стикери. Презентацията „Тайният свят на кестена” на 21 август събра десетки заинтригувани хора, които останаха очаровани от планината и повечето от тях споделиха, че с радост биха я посетили.

Беглика фест съчетава творчество, спорт и природа, за да създаде модел за ежегодно събитие, обединяващо хората и природата в хармонична цялост. Фестивалът се стреми към създаването, разпространяването и опазването на българските културни ценности в областта на музиката, аудиовизията, театъра, архитектурата и цирковото изкуство.
Мисията на Фестивала е да провокира съзнателното общуване с природата, отприщването на творческата енергия и себеизразяването; да спомага за натрупването и развиването на положителен заряд в обществото.

„Устойчиво развитие означава подобряване в дългосрочен план на икономиката, социалната и природна благосъстоятелност на хората, семействата и общностите в България. Нашата визия за устойчив фестивал включва да живеем според природните възможности, използвайки само справедлив/достатъчен дял от природните ресурси, като радикално намаляваме използването на невъзобновими енергийни източници и парниковия ефект. Така се доближаваме до активност с нулев въглероден отпечатък”, се казва в Хартата на „Беглика фест”.


Повече за фестивала:
Opens external link in new windowhttp://2011.beglika.org/


фото: Росен Василев, Стефан Аврамов

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com