Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Природен парк "Беласица" спечели втори проект по Оперативна програма "Околна среда"

13.08.2012
Категория: Актуално

 

Дирекция на Природен парк „Беласица” към Изпълнителната агенция по горите подписа договор по проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на Природен парк „Беласица” по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”. Общата му стойност е 1 344 108,00 лв. с продължителност 33 месеца.


Експертите от дирекцията ще прилагат комплекс от  мероприятия, свързани с опазване на кестеновите гори и борбата с ерозията. Предвижда се изграждане на интегрирана комуникационна система за наблюдение и опазване на парка. С цел популяризиране на защитената територия, специалистите ще се погрижат и за създаване и поддържане на туристическа инфраструктура и маршрути, информационни и образователни кампании.
Дейностите предвидени по проекта ще осигурят дългосрочно опазване, поддържане и възстановяване на биологичното и ландшафтното разнообразие в парка,  ограничаване на негативното антропогенно въздействие върху определени територии, както и повишаване на информираността на посетителския поток за природното богатство на планината.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com