Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Фондация Биоразнообразие представи Беласица на конференцията "Туризъм в защитените територии", Гърция

08.06.2012
Категория: Актуално

 

Възможностите за туризъм в българската част на Беласица бяха представени на конференция „Туризъм в защитените територии” на 07.06.2012 г. в Като Пороя, Гърция. Пътят извървян през последните 4 години след създаването на Природния парк „Беласица” и утвърждаването на пазара на нова дестинация за устойчив туризъм.


Основната цел на конференцията беше да се обсъдят възможностите за развитие на екотуризма в района на Национален парк „Керкини”. В събитието участваха повече от 40 доставчици на туристически продукти и услуги в района на езерото Керкини, представители на държавни институции (общини, префектура, периферия), експерти. Как да се привлекат нови посетители, да се развие специализирания туризъм (наблюдение на птици, растения, пеперуди) и да се използва пълно туристическия потенциал бяха сред най-важните въпроси.

Дали е възможно създаване на една обща дестинация Беласица-Керкини, която да допринесе за устойчивото развитие на Национален парк „Керкини” и Природен парк „Беласица” остава отворена тема.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com