Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

ДПП "Беласица" ще се включи активно в отбелязването на Националния ден на природните паркове

06.06.2012
Категория: Актуално

 

На 9 юни (събота) Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите кани природолюбители и приятели да участват в почистването и подновяването на инфраструктурата и маркировката по пътя в посока хижа "Беласица".


Инициативата е във връзка с отбелязването на Националния ден на природните паркове. Тя се провежда за пети път в партньорство с Международната природозащитна организация WWF и  ще събере хиляди хора, загрижени за бъдещето на околната среда и защитената природа на България. През изминалите четири години в кампанията се включиха близо 10 000 души, които събраха над 50 тона боклук и ремонтираха туристическата инфраструктура. Също така досега в Националния ден на природните паркове бяха изградени 12 мостове по пътеките и бяха поставени повече от 100 информационни табели, който обясняват правилата за посещение и защо туристите трябва да отнасят обратно със себе си всичко, което са донесли. Акцентът в допълнителните дейности тази година ще бъде изграждането на нови кътове за отдих във всеки от 11-те природни парка.

Дирекцията на Природен парк "Беласица" кани всички желаещи да се включат в инициативата  пред входа на стадиона  в гр. Петрич от 9.00 часа. Осигурени са и ръкавици и чували. Посланик на парка тази година ще е композитора Светослав Лобушки  от град Петрич.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com