Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Повече от 250 чувала с отпадъци събрани в Природен парк „Беласица”

15.05.2012
Категория: Актуално

 

Служители от Дирекцията на Природен парк „Беласица” съвместно с Държавно горско стопанство - Петрич, община Петрич, ученици и доброволци от града, се включиха в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”, която се проведе на 12 май.


С тяхна помощ бяха събрани над 250 чувала с отпадъци. Основният път, започващ от входа на стадиона на град Петрич до хижа Беласица, както и от разклона за хижа Беласица до връх Конгур стана по-чист и приветлив. Най-многобройни в инициативата бяха учениците от ОУ „Христо Смирненски”. В почистването се включиха и ученици от  ОУ „Гоце Делчев”, ОУ „Кочо Мовродиев”, СОУ „Н. Й. Вапцаров”, ПГИТ „Асен Златаров” и ПГ „П. К. Яворов”.
Дирекцията на Природен парк „Беласица” към Изпълнителната агенция по горите благодари на всички, които се включиха в инициативата.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com