Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

БФБ на Фестивала на кестена в Беласица

30.09.2012
Категория: Актуално

 

Първият Фестивал на кестена беше едно чакано от години събитие и за нас, и за цялото Подгорие! Веднага щом чухме, че се организира, се включихме с цялата си любов към Беласица и местните, с надеждата да популяризираме още повече природен парк Беласица - най-младия парк в България.


снимки: БФБ

Подготвихме най-хубавите си изненади, най-веселите игри и най-интересните книги. Взехме и нашия туристически пътеводител за Беласица, защото знаехме, че той ще бъде полезна придобивка за всеки, който е решил да опознае планината и да разкрие тайните й. Беласица ни посрещна със слънце, а гостите - с усмивки. Организаторите от Природен парк Беласица се бяха постарали да съчетаят в програмата традицията и младостта - красивите традиции на Подгорието, модерните забавления за тийнейджъри като "слаклайн", въжен тролей, изложби, работилнички и още много други забавления! Ние участниците бяхме ентусиазирани и решени да поставим едно добро начало на Фестивала на кестена, което да привлече още по-голям интерес и още повече гости за следващата година.

Беше прекрасно - песните, танците, легендите, изложбите, вкусотиите, шарените шатри на селяните от Подгорието, които събраха погледите със своето разнообразие и с вкусотиите, които бяха подготвили домакините. Всички се забавлявахме! А децата - най-много! Заедно с тях правихме цветя от плат, маски на кестенчета, кестенови венци в нашата работилничка "Чудните цветя на Беласица" и им помогнахме да научат много интересни факти за чудните цветя на Беласица и за кестените. Беласица гостоприемно ни показа тайните на кестеновите си гори по туристическия маршрут "Животът на кестена", по който поведохме ентусиастите, които се записаха за него. Накрая на този емоционален ден всички бяхме малко уморени, но много щастливи и удовлетворени, че успяхме да превърнем Фестивала на кестена в приятно приключение, което си струва да посетиш и следващата година. Благодарим на тези, с които заедно се забавлявахме на щанда ни. А на останалите, които не успяхте да ни посетите тази година, подаряваме нашите спомени от фестивала... и ви чакаме следващата година, пак по същото време! На втория Фестивал на кестена!

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com